REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimas ketina spręsti, ar pritarti Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytai Dariaus Valio kandidatūrai į generalinius prokurorus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės nuomone, šis kandidatas turi kompetencijos, ryžto ir valios įgyvendinti keliamus uždavinius.

REKLAMA

Šalies vadovės pasirinkimą nulėmė D. Valio patirtis visose ikiteisminio tyrimo grandyse, kandidato geri organizaciniai gebėjimai, kuriuos jis atskleidė vadovaudamas Akmenės rajono apylinkės prokuratūrai.

D. Valys iš Seimo tribūnos yra sakęs, kad jo pagrindinis uždavinys būtų visuomenės pasitikėjimo teisėsauga sugrąžinimas. "Tokį uždavinį įvykdyti gali tik visuomenei atvira, skaidri, efektyvi, moderni prokuratūra, gerbianti teisinės valstybės principus, nekaltumo prezumpciją, pamatines žmogaus teises ir laisves. Siektina, kad visuomenėje, ypač proceso dalyviams nekiltų abejonių dėl teisėsaugos institucijų objektyvumo. Žmogus, kiek leidžia įstatymas, turi būti įleistas į teisinį procesą", - sakė D. Valys. Kaip vieną iš opiausių problemų jis nurodė ikiteisminio tyrimo kontrolę. Pasak kandidato, prokuratūroje būtina patikrinti ilgai besitęsiančius ikiteisminius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu pasiryžęs permainoms, nebijau prisiimti atsakomybės, turiu stiprias savo nuostatas ir siekius, šioje srityje dirbau ir dirbsiu atsakingai, sąžiningai, negailėdamas nei jėgų, nei laiko", - žadėjo D. Valys.

Šiuo metu Generalinei prokuratūrai laikinai vadovauja Raimondas Petrauskas.

Generalinė prokuratūra nuolatinio vadovo neteko, kai vasario pradžioje atsistatydino Algimantas Valantinas.

Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia Prezidentas Seimo pritarimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų