REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėja nutraukė prekybą su Šiaurės Korėja

Pietų Korėja pirmadienį paskelbė nutraukianti prekybą su Šiaurės Korėja. Be to, šios šalies komerciniams laivams nuo šiol nebebus leidžiama įplaukti į Pietų Korėjos teritorinius vandenis.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos prezidentas Lee Myung-Bakas per televiziją transliuotoje kalboje pareiškė, kad į bet kokią agresiją iš Pchenjano pusės Seulas ateityje atsakys kariniais veiksmais. Be to, Pietų Korėja dėl Šiaurės Korėjos veiksmų žada kreiptis ir į JT Saugumo Tarybą. Priminsime, kad konfliktas tarp Pchenjano ir Seulo kilo tuomet, kai ekspertai išaiškino, kad nuskendusį Pietų Korėjos karinį laivą iš tikro paskandino Šiaurės Korėjos paleista torpeda.

REKLAMA

„Nuo šiol Pietų Korėja netoleruos jokių provokacinių Šiaurės Korėjos veiksmų ir laikysis aktyvaus atgrasymo principo“ - teigė Pietų Korėjos prezidentas.

Analitikai teigia, kad įtampa abiejų šalių pasienyje išliks itin aukšta ateinančius kelis mėnesius, tačiau teigiama, kad rimtesnio karinio konflikto veikiausiai nebus.

Tarptautinė tyrėjų komandą praėjusią savaitę nustatė, kad 1,2 tūkst. tonų svorio Pietų Korėjos korvetę paskandino iš Šiaurės Korėjos povandeninio laivo paleista torpeda. Per incidentą, įvykusį netoliese ginčytinos abiejų valstybių sienos, žuvo 46 Pietų Korėjos jūrininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų