REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas prognozuoja, kad pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija 2010 metų gegužę, palyginti su 2010 metų balandžiu, sudarys 0,1 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Metinė infliacija gegužę, tikėtina, sudarys 0,4, o vidutinė metinė – 1,1 procento.

Gegužę prognozuojamai infliacijai įtakos turės kylančios kuro kainos transporto prekių grupėje bei socialinės apsaugos kainos įvairių prekių ir paslaugų prekių grupėje. Bendrą kainų augimą pristabdys mažėjančios farmacijos gaminių kainos sveikatos priežiūros prekių grupėje ir pingantys namų ir sodo įrankiai bei įrenginiai. Kitų vartojimo ir prekių paslaugų kainų kitimas, tikėtina, bus nežymus ir turės mažai įtakos SVKI dinamikai.

Nuo 2009 metų stebimas maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų grupės kainų mažėjimas paskutinius mėnesius kiek sulėtėjo. Nuo 2010 metų transporto prekių ir paslaugų grupės indekso pokyčiai, daugiausia priklausantys nuo degalų kainų kitimo, yra artimi visų vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčiams. Nuolatos didėjusios alkoholinių gėrimų ir tabako grupės prekių kainos stabilizavosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų