REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį gegužės sekmadienį sostinės klube „New York“ įvyko 2010 metais B. H. Thorssono sukurto monospektaklio „Tėtis“ premjera. Komedijoje tėčio vaidmenį atliko Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro bei „Domino“ teatro aktorius Darius Petkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusiuosius po dvi valandas trukusio renginio sveikino spektaklio režisierius latvis Juris Rijnieks. Šventinį krikštynų tortą aktorius D. Petkevičius pakvietė pjaustyti savo žmoną.

REKLAMA

Spektaklyje pasakojama apie vyrą, besiruošiantį tapti tėčiu, jo jausmus, išgyvenimus bei požiūrį. Lėktuvo salone susiduria bevaikė šeima ir šeima su vaikais. Bevaikės šeimos moteriai kyla mintis apie kūdikį. Tačiau būsimam tėčiui, tokia mintis sukelia dvejonių. Ką apie tai mano būsimasis tėvelis, kaip jis apmąsto santuokos etapus, o vėliau dalyvauja gimdyme ir keičia vystyklus – atsakymus žiūrovai galėjo išgirsti komedijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Monospektaklis jau pristatytas ir rodytas Islandijoje, Vokietijoje, kitose šalyse. Į Lietuvą režisieriaus J. Rijnieko dėka, „Tėtis“  atkeliauja iš Latvijos. 52 metų J. Rijniekas lietuviams geriausiai žinomas kaip „Urvinio žmogaus“ režisierius ir vieno aktoriaus komedijinio teatro žanro iniciatorius Latvijoje.

Latvijoje per mažiau nei metus įvyko 43 „Tėčio“ spektakliai, J. Rijniekas įsitikinęs, kad ir Lietuvoje spektaklis apie universalų dalyką – tėvystę – bus populiarus.

Monospektaklyje tėčio vaidmenį pasikeisdami vaidins aktoriai Darius Petkevičius bei  Ramūnas Rudokas. D. Petkevičius save vadina „kontaktiniu“ tėčiu, o R. Rudoką – „tėčiu per atstumą“. „Tėvystė − tai rimta! O viskas, kas rimta, kartais būna labai juokinga. Esu praktikuojantis tėtis: sūnui Matui greitai sukaks šešeri metai, dukrytei Liukutei – ketveri, tad bendra mano tėvystės suma −10 metų − yra pakankamai įspūdinga“, − sako D. Petkevičius.

Aktorius Ramūnas Rudokas sako, kad tikroji jo šeima – dar ateityje, o spektaklis – puiki galimybė išmokti gražios tėvystės: „Kadangi su nuostabiomis savo dukrelėmis gyvenu skyrium, apie jų auklėjimą teturiu gana menką supratimą. Žinau tik tiek, kad mano šeimyninis gyvenimas dar visas prieš akis. Vaidindamas šiame spektaklyje mokausi, koks turėčiau būti geras tėtis. Jauniems tėčiams patariu: būtinai pamatykite ir išgirskite spektaklį „Tėtis“. Tai trumpa Tėvystės enciklopedija, naudinga visiems tėtukams ir mamytėms, nes net ilgą laiką auklėdami vaikus mes visgi pamirštame, kas esame. O esame Tėvai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų