• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

25-erių Lewisas Hamiltonas„McLaren“ pripažįsta, kad jam galbūt atėjo laikas peržiūrėti savo požiūrį į lenktynes ir pasirinkti nuosaikų kovos trasoje metodą.

REKLAMA
REKLAMA

Ketveriose šių metų lenktynėse L. Hamiltonas iš viso atliko net 32 lenkimus, bet pilotų įskaitos lyderis – ne jis, o jo komandos partneris Jensonas Buttonas, kuris pasiekė dvi pergales, nors savo varžovus lenkė tik septynis kartus.

REKLAMA

„Aš lenktyniauju agresyviai, bet negaliu laimėti lenktynių, o Jensonas pasiekė jau dvi pergales ir jam tai nuostabus rezultatas. Kovoju kietai, o jis važiuoja ramiai.

Suprantu, kad mano lenktynės irgi geros, bet jis renkasi racionalesnį požiūrį ir priima teisingus sprendimus. Aš einu sudėtingesniu keliu ir demonstruoju neblogus rezultatus, bet tikiuosi, kad greitai ir man pavyks pasirinkti kiek nuosaikesnį kovos metodą. Tada viskas bus žymiai paprasčiau. Bet ir dabar gerus šansus į titulą turime mes abu“, – per daug nenusiminė britas.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, mes norime vienas kitą nugalėti, bet Jensonas labai protingas ir neleidžia sau per didelio agresyvumo. Niekas nenori išprovokuoti avarijos ir prarasti šansus iškovoti pergalę. Iš visos širdies džiaugiuosi dėl komandos partnerio. Jis gerai susitvarko su savo darbu, bet esu tikras, kad situacija dar pasikeis mano naudai.

Jensonas labai rezultatyviai lenktyniauja, tai daro įspūdį. Niekada juo neabejojau ir nesu nustebęs, kad jis taip greitai apsiprato komandoje. Buvo daug kalbų, kad kai jis ateis į „McLaren“, aš būsiu patogesnėje pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš tikrųjų komanda abiem pilotams sukuria vienodas sąlygas, ir ekipa laukia, kad jie kovos dėl pergalių. Buvo padaryta viskas, kas įmanoma, kad Jensonas greitai adaptuotųsi ir taptų greitas. Panašioje situacijoje buvau ir aš 2007 metais“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Mes turime visiškai vienodą statusą, puikius bolidus ir puikiai sutariame, todėl problemų nėra. Bet dabar man svarbu laimėti kelerias lenktynes. Jensonas turi dvi pergales, bet atsilieku tik 11 taškų. Įvertinant, kokiomis oro sąlygomis vyko lenktynės, tai – visai neblogai.

REKLAMA

Ispanijos trasa turi tikti mūsų bolidams. Tikiuosi, iki kitų lenktynių mes juos ženkliai patobulinsime. Kitos komandos irgi dirba tokia pat kryptimi. Tai irgi mano darbas, motyvuoti mūsų inžinierius artimiausias dvi savaites, kad gerai pasiruoštų ir absoliučiai viską numatytų“, – pridūrė jis.

Priminsime, kad kitas „Formulės-1“ etapas vyks po trijų savaičių, gegužės 9 dieną, Barselonoje, Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų