REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ paskelbė, kad jos teikiamos paslaugos blokuojamos arba ribojamos 25 iš 100 šalių, kuriuose ji veikia. Prieiga prie „Google“ paslaugų ribojama valstybių valdžios sprendimu, paskelbė bendrovės viceprezidentė Reičel Vetstoun.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausiu cenzūros pavyzdžiu yra Kinija, kurios įstatymai numato interneto paieškos užklausų cenzūravimą. Būtent tai ir tapo konflikto tarp „Google“ ir Kinijos valdžios priežastimi, kai bendrovė atsisakė cenzūros.

REKLAMA

Be paieškos ribojimo, Kinijoje blokuojamos ir kitos „Google“ paslaugos, pavyzdžiui „Sites“, „Blogs“, „Picasa“ ir „YouTube“.

Tačiau „Google“ susiduria su bandymais kontroliuoti jos veiklą ir kituose šalyse. Ribojamos daugelis bendrovės paslaugų, tarp jų ir „Google Docs“.

Kai kurios šalys reguliariai kreipiasi į bendrovę su reikalavimu riboti prieigą arba pašalinti informaciją iš savo serverių. Vetstoun pažymėjo, kad tokiais atvejais „Google“ vadovaujasi tos šalies įstatymais.

Bendrovė neįvardina jos veiklą ribojančių šalių, pabrėždama, kad dažniausiai tai autoritarinės šalys, tokios, kaip Kinija ir Vietnamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų