REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gal kas pasakys, jog krizė netinkamas metas kalbėti apie aukas. Anaiptol. Šiandien kaip niekad aktualu nešti vieniems kitų naštas, pastebėti tuos, kurie stokoja.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien mes suprantame ir įvertiname pagalbos prasmę tiems, kurie negali išgyventi šio sunkaus laikotarpio be mūsų paramos.

REKLAMA

Ir nesvarbu, kas tas žmogus, laukiantis tavo ištiestos pagalbos rankos: jaunas, senas, kitos religijos ar skirtingos odos spalvos. Daugybė labdaros fondų ir akcijų tarsi pačios mus susiranda, dažnai prabildamos ir iš TV ekranų, tačiau ar neturėtų būti atvirkščiai – jog mes turėtume ieškoti, kur galėtume prisidėti savo aukomis?

Rinkti pinigus labdarai yra ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Daugelis žmonių ar labdaros organizacijų susiduria su sunkumais vykdant šią misiją, juk sunku prašyti pagalbos kitiems, įveikti nepasitikėjimą ir abejingumą, o kartais – duoti sunkiau nei imti. Tiesiog tenka pripažinti – dar nesame tiek sąmoningi, kad patys, niekieno neraginami, atvertume ne tik savo širdis, bet ir pinigines.

REKLAMA
REKLAMA

Tad pateiksime kelis būdus, siekdami padėti padidinti labdaros fondų aruodus.

Svarbiausia užduotis, skleisti žinią apie labdaros ir paramos fondų misiją ir tikslus. Kuo daugiau visuomenė yra informuota apie vykdomą veiklą, tuo didesnė tikimybė sulaukti rėmėjų ar savanoriškos žmonių pagalbos. Tokie komunikacijos ir viešinimo šaltiniai internete kaip elektroninis paštas, forumai, tarptautiniai socialiniai tinklapiai yra puikus būdas skleisti žinią visuomenei.

Populiarūs įvairūs vieši renginiai, kurių kviestiniai svečiai sumoka tam tiktą dalyvio mokestį, kuris gali būti naudojamas kaip lėšos labdarai. Įvairūs konkursai, viktorinos, sporto varžybos, aukcionai, koncertai prekybos centruose ar kitose viešose erdvėse-  taip pat sėkmingas būdas rinkti lėšas fondui.

Labdaros fondams derėtų pabandyti susitarti su juos remiančiomis įmonėmis ar organizacijomis  padvigubinti savo kapitalą, kurį ketinate padidinti kitokiais būdais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labdaros tikslais organizuojami oficialūs pietūs, pobūviai žiniasklaidos atstovams, politikams, kultūros ir meno atstovams už simbolinį įėjimo mokestį. Yra didelė tikimybė, kad daugelis žmonių susidomės tokias renginiais ir paaukos didesnes sumas geriems tikslams.

Pravartu turėti originalių suvenyrų, kuriuos būtų galima pardavinėti arba platinti, siekiant viešinti labdaringą veiklą.

Kiekvienai labdaros ir paramos organizacijai būtina turėti interneto svetainę, kurioje būtų pateikta visa informaciją apie vykdomus projektus, viešinimo akcijas, globojamus asmenis ar įstaigas. Svarbu pateikti ir kitą naudingą bei įdomią informaciją, kuri galėtų paskatinti žmones aukoti ar dalyvauti labdaringoje veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų