• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šlykščiausi pasaulio gėrimai

Kokių tik gėrimų nėra šioje planetoje: alkoholinių, nealkoholinių, tonizuojančių, raminančių, saldžių, rūgčių ir... šokiruojančių išlepintą europietiška gomurį labiau nei garsūs kepti tajų tarakonai ar kimštos žiurkės. Patikėkite, šis gėrimų dešimtukas išvestų iš rikiuotės ir stipriausius skrandžius.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvačių kraujas

Kraują mėgsta ne tik vampyrai. Javos saloje kaip didžiausią gardėsį jums gali patiekti stiklinaitę gyvačių kraujo. Apstulbusiems turistams gali būti padaryta „nuolaida“ ir kraujas bus praskiestas alkoholiu. Kam TAI gerti? Sakoma, jog toks gėrimas stiprina vyriškio galias.

REKLAMA

Kopi Luwak

Tai – brangiausia pasaulio kava, pagaminta iš Azijoje gyvenančių civetų išmatų. Šie gyvūnėliai valgo kavos pupeles, tačiau jų skrandis pupelių neapdoroja tad jie jas iš... Kodėl kažkas rūpinasi surinkti civetų kakučius ir ieškoti pupelių? Todėl, jog skrandyje jos praturtinamos specialiais enzimais ir įgyja itin švelnų skonį, taip vertinama gurmanų. Ką gi, jei nežinant kur jos pabuvojo prieš patekdamos į jūsų puodelį...

REKLAMA
REKLAMA

Cynar

Aštrus, karčiai saldus šio itališko likerio skonis skirtas tik pamišusiems dėl neįprastų kulinarinių potyrių drąsuoliams. Gėrimas gaminamas iš daugiau nei tuzino žolelių, tarp kurių ir... artišokai.  Neretai „Cynar“ patiekiamas kaip aperityvas, su ledu užsikandant kiaulienos dešra.

Vynas su pele

Tikriausiai, tai yra viena labiausiai šokiruojančių suvenyrų, kuriuos jūs galite parsivežti iš Pietryčių Azijos. Korėjoje ir Kinijoje ryžių vynas fermentuojamas įmetus į indą peles. Stiklinėse talpiuose plūduriuojantys kūnai primena kunstkamerą ir gali atimti norą gerti ilgam laikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jagermeisteris

Tiesa, nuomonės apie šį gėrima yra radikaliai priešingos – vieniems patinka jo kartus skonis, kitiems darosi bloga vien pagalvojus apie keistą žolelių mišinį. Neabejotinai, iš 50 ingredientų, stipriausiai jaučiamas saldymedis. Keista, tačiau pats likeris buvo išrastas virškinimui gerinti.

Kumysas

Daugeliui žmonių karvės pienas nekliūva, tačiau kai kalbama apie fermentuotą kumelės pieną, reikalai keičiasi. Jis pasižymi tiek keistu skoniu, tiek keistu kvapu. Rūgščiai saldus putojantis gėrimas net ir nekreipiant dėmesio į kvapą, patinka ne visiems. Tiesa, jis tikrai gali padėti nuo pagirių.

REKLAMA

Chicha (čiča)

Lotynų Amerikoje chicha geriama nuo inkų laikų. Tačiau turistai šio fermentuoto gėrimo dažniausiai nepamėgsta. Drumzlinas, gelsvos spalvos gėrimas gaminamas iš kukurūzų ar manijokos, kartais primenantis labai koncentruotą obuolių sidrą, burnoje palieka rūgštoką ir ne visiems patinkantį skonį. Tiesa, „chicha morada“, purpurinis gėrimas iš ananaso odos, cinamono ir gvazdikėlių, gali pasirodyti labai gardus.

Gira

Kas gali būti skaniau nei šaltos giros stiklas karštą dieną? Pagalvokite dar sykį, nemažai užsieniečių po apsilankymo Rytų Europos šalyse labai ryškiai prisimena šį „košmarišką“ gėrimą.

REKLAMA

„Unicum“

Vienas populiariausių suvenyrų iš Vengrijos yra likeris „Unicum“, patalpintas dailiame apvaliame butelyje iš žalio stiklo. Regis, jis sukurtas barui papuošti, nes gerti jo tiesiog neįmanoma. Tiesa, jį galima bandyti pilti į kokteilius, tačiau stiprus vaistų skonis sugadina bet kokį gėrimą.

„Kombuča“

Daugelis iš sovietinių laikų pamena šlykštų grybą plūduriuojantį arbatos pilname dubenyje, kurį kas savaitę reikėdavo plauti, ir skambinti kaimynams ir draugams, kurie pasiryžtų pasiimti jo „vaikus“. Įmetus grybą, arbata greitai virsdavo keistu gėrimu, kuris, teigė to meto gydytojai, buvo naudingas sveikatai. Vakariečiai, gelbėdami mūsų akis ir uosles „kombučą“ pardavinėja supilstytas į įprastus plastikinius butelius, netgi papuoštus dailia etikete. Kam jį pirkti? Pasirodo, „kombuča“ yra nepamainoma sveikos mitybos dalis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų