REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keistą ir lietingą ketvirtą „Formulės-1“ čempionato etapą Kinijoje kiek netikėtai laimėjo abu „McLaren“ lenktynininkai – Jensonas Buttonas ir Lewisas Hamiltonas.

REKLAMA
REKLAMA

Nelauktai susiklostė jau pati lenktynių pradžia, kai starto metu į priekį iš trečios pozicijos šovė Fernando Alonso iš „Ferrari“, kaip pro stovinčius pralėkęs iškart pro du „Red Bull“ bolidus, kuriuos vairavo kvalifikacijos nugalėtojai Sebastianas Vettelis ir Markas Webberis.

REKLAMA

Visgi lenktynių teisėjai ispanui užfiksavo per ankstyvą startą ir nubaudė jį pravažiavimu pro techninę aptarnavimo zoną.

Trasoje jau pirmajame rate pasirodė ir saugos automobilis, nes viename iš posūkių susidaužė net trys bolidai – Vitantonio Liuzzio („Force India“), Kamui Kobayashi („Sauber“) ir Sebastieno Buemi („Toro Rosso“).

Vėliau dėl nuolaužų trasoje saugos automobilis pasirodė ir antrą kartą, o lenktynių scenarijų paįvairino pasipylęs lietus. Jo metu geriausią taktiką ir greitį pademonstravo „McLaren“ komanda, kuriai ir atiteko šio etapo laurai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečią vietą iškovojo Nico Rosbergas iš „Mercedes“, ketvirtą – F. Alonso („Ferrari), penktą – Robertas Kubica („Renault“).

Tik šeštas finišavo iš pirmos vietos startavęs S. Vettelis („Red Bull“), o jo kolega M. Webberis buvo priverstas tenkintis tik aštuntą pozicija.

Puikią septintą vietą nuskynė rusas Vitalijus Petrovas iš „Renault“, kuriam tai buvo apskritai pirmas finišas šiais metais.

Septyniskart pasaulio čempionas vokietis M. Schumacheris liko dešimtas.

Kitas „Formulės-1“ etapas vyks po trijų savaičių, gegužės 9 dieną, Barselonoje, Ispanijoje.

Kinijos GP etapo rezultatai:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų