REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į kovą su korupcija stoja D.Grybauskaitė. Kol kas – tik kalbomis

Prezidentė ir toliau reikalaus iš jos kuruojamų institucijų - Valstybės saugumo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros - efektyviau dirbti kovoje su korupcija ir sparčiau įgyvendinti reformas, paskelbė prezidentūros spaudos tarnyba. „Transparency International" vadovė padėkojo Prezidentei D. Grybauskaitei už asmeninį indėlį kovoje su korupcija, tačiau koks tas indėlis – taip ir lieka neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol egzistuoja korupcija, tol ji lyg vėžys nuodija visa politinę ir visuomeninę sistemą. Ši kova turi tapti mūsų visuomenės ir kiekvieno asmeniškai, gyvenimo norma. Todėl kovą su šia negerove laikau visos savo kadencijos prioritetu", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį priėmusi "Transparency International" valdybos pirmininkę Hiugetą Labelę (Huguette Labelle), kuri šalies vadovės kvietimu pirmą kartą lankosi Lietuvoje.

REKLAMA

Lietuvos vadovė atkreipė dėmesį, kad per vienerius metus korupcijos suvokimo indeksas Lietuvoje padidėjo nuo 4,7 iki 4,9 balo. Tai, pasak D. Grybauskaitės, rodo, kad Lietuvoje vis daugiau žmonių suvokia korupcijos daromą žalą, žmonių sąmoningumas šiuo klausimu didėja. Valstybė, peržengusi 5,0 balų ribą yra laikoma pajėgia kontroliuoti korupciją. Prezidentė pabrėžė, kad norint Lietuvai peržengti 5,0 balų ribą reikia atlikt nemažai darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva, deja, vis dar lieka tarp tų valstybių, kurios laikomos nepakankamai kontroliuojančiomis korupciją.

Anot Prezidentės spaudos tarnybos, susitikime kalbėta apie būtinybę šalyje garantuoti skaidresnį politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimą ir užtikrinti su tuo susijusius įstatymus bei sureguliuoti viešuosius pirkimus.

Kovoje su korupcija Prezidentė akcentavo pilietiškumo ugdymo ir nepakantumo korupcijai skatinimo būtinybę. Pasak valstybės vadovės, būtina užtikrinti piliečių, pranešusių apie korupcines veikas, saugumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Transparency International" vadovė padėkojo Prezidentei D. Grybauskaitei už asmeninį indėlį kovoje su korupcija.

"Transparency International" duomenimis, Lietuvos ekspertai yra įvardinę problemas ir pateikę geriausius siūlymus, kurie yra numatyti Nacionalinėje kovos su korupcija programoje, tačiau dabar reikia priimti sprendimus, ryžtingai veikti ir į šią veiklą kuo plačiau įtraukti visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų