REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijoje vykdomi eksperimentinės vakcinos nuo odos vėžio bandymai atskleidė, kad kai kurie ligoniai visiškai išsigydė melanomą – net ir tais atvejais, kai liga buvo toli pažengusi, praneša „Telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio vaisto veiklioji medžiaga atakuoja odos vėžio ląsteles nepažeisdama sveikųjų ir stiprina viso organizmo pasipriešinimą odos vėžiui, teigiama pranešime.

REKLAMA

Čikagos (JAV) Rush universiteto Medicinos centro daktaras Howardas Kaufmanas pareiškė, kad jo su kolegomis atlikti tyrimai liudija, jog pavyko sukurti vaistą, išgydantį pažengusia melanoma sergančius pacientus. „Tai leis išgelbėti tūkstančius žmonių gyvybių per metus“, - sakė jis.

Per pastaruosius 25 metus susirgimo melanoma atvejų D. Britanijoje skaičius augo greičiau, nei susirgimų kitomis dažniausiai pasitaikančiomis vėžio formomis. Kasmet šioje šalyje nuo odos vėžio miršta apie 2000 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

D. Britanijoje vykdomi naujo vaisto nuo melonomos klinikiniai tyrimai liudija, kad 16 proc. iš 50 pažengusia šios ligos forma sirgusių pacientų, kuriems buvo likę gyventi ne daugiau, nei 9 mėnesiai, visiškai pasveiko. Liga jiems neatsinaujino ilgiau nei 4 metus. Dar 28 proc. pacientų augliai sumažėjo daugiau nei perpus.

Pasak leidinio, tikimasi, kad licenzija šiam vaistui gaminti bus išduota kaip įmanoma sparčiau, o rinką jis pasieks per artimiausius 5 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų