REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija yra būtina sąlyga užimti atitinkamas pareigas ir turi būti gautas iki pradedant jas eiti. Jeigu asmuo tokio leidimo neturi, jis negali būti paskirtas ir dirbti, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA

NSGK vadovas atkreipė dėmesį, kad, iki įdarbinant asmenį, turi būti atliktos pretendento patikrinimo procedūros ir gauta atitinkamų tarnybų išvada, jog asmuo atitinka arba neatitinka reikalavimų tokiam leidimui gauti. Šiuos reikalavimus numato Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymas.

REKLAMA

"Buvusio "Lietuvos pašto" vadovo atveju asmuo jau buvo įdarbintas ir ėjo pareigas, tik po to paprašyta specialiųjų tarnybų sutikimo tokiam leidimui išduoti, užpildyti asmens patikrinimo procedūrai pradėti reikiami dokumentai", - sako A. Anušauskas.

"Jei Susisiekimo ministerija, kaip valstybei bendrovėje "Lietuvos paštas" atstovaujanti institucija, nustatė, kad šioms pareigoms eiti toks leidimas yra būtinas, ji turėjo užtikrinti visų procedūrų tinkamą įgyvendinimą", - pabrėžė komiteto vadovas.

Kaip ELTA jau skelbė, po buvusio "Lietuvos pašto" vadovo Andriaus Urbono atvejo ketinama įvesti privalomą patikrinimą būsimiesiems valstybės valdomų akcinių bendrovių (AB) generaliniams direktoriams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų