REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija (EK) pradeda ruoštis naujoms deryboms su Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybe dėl banko duomenų perdavimo pagal Terorizmo finansavimo sekimo programą, po to, kai pirminiam derybų susitarimui nepritarė Europos Parlamentas (EP).

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija nori sudaryti susitarimą šią vasarą, kad būtų pašalintos saugumo spragos.

Pagal naujausią pasiūlymą EK būtų įgaliota derėtis dėl aukšto lygio asmens duomenų apsaugos. Juo ji taip pat būtų įpareigota išsamiai informuoti Europos Parlamentą visais derybų etapais.

REKLAMA

Pagal EK pasiūlymą įgaliojimo projekte numatoma daugiau svarbių duomenų apsaugos garantijų, tokių kaip griežtas duomenų perdavimo ribojimas tik kovos su terorizmu tikslais, besąlyginis draudimas trečiosioms šalims perduoti visus duomenis (gali būti perduota tik pagrindinė informacija). Juo siekiama potencialiai riboti JAV valdžios institucijoms perduodamų asmens duomenų apimtį.

Pagal ES teisės nuostatas įgaliojimu siūloma nustatyti ilgiausią 5 metų duomenų laikymo laikotarpį. ES turės teisę nutraukti susitarimą, jei bus pažeista bet kuri iš duomenų apsaugos priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

2010 m. vasario 11 d. Europos Parlamentui nesutikus pritarti laikinajam susitarimui, vasario 25 d. TVR taryboje valstybės narės pasiekė bendrą sutarimą, kad būtina nedelsiant sudaryti naują ES ir JAV susitarimą, kad būtų išlaikyta ši vertinga kovos su terorizmu programa.

Po Europos Parlamento balsavimo JAV valstybės sekretorius vasario 22 d. gavo Tarybos pirmininko pasirašytą raštą, kuriame pranešta, kad dėl Europos Parlamento rezoliucijos ES negali tapti laikinojo susitarimo šalimi ir kad laikinas susitarimo taikymas nutraukiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų