REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nukentėjusiems nuo potvynio žmonėms planuojama finansinė parama iš Valstybės rezervo fondo. Apie tai trečiadienį informavo Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"Noriu priminti, kad yra valstybės rezervo fondas, kuris numato paramą stichinių nelaimių atveju - ar tai būtų gaisrai, ar potvyniai. Tą tikrai svarstysime nustatyta tvarka", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio atsakydamas į klausimą apie pagalbą nuo potvynio nukentėjusiems asmenims sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Tiesa, jis pabrėžė, kad rezervo fondas "nėra begalinis, jo apimtis yra 10 mln. litų". Pagal nustatytą tvarką piliečiai galės kreiptis į minėtąjį fondą ir prašyti pagalbos ar paramos.

"Ir tai bus daroma, ir tikrai šitoje nelaimėje norisi padėti žmonėms, bet vėlgi reikia matyti realybę, kad tos pagalbos ribos yra labai aiškiai apibrėžtos", - teigė Premjeras.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sakė, kad dar neaiškūs preliminarūs potvynio nuostoliai, kokia suma bus galima finansuoti iš Rezervo fondo.

REKLAMA
REKLAMA

"Dar situacija nepasibaigusi, nes dabar iš Nemuno intakų visa ledų masė suėjo į Nemuną ir po truputį juda Nemuno žemupio link, kažkur ties Jurbarku, vakare jau bus toliau. Tikimės, kad kitą dieną, gal ryt iki pietų. Mūsų ekspertai dabar dirba ruošdamiesi, gali būti sprogdinami ledai Nemuno Atmatos atšakoje. Penktadienį vertinsime situaciją. Ketvirtadienis, penktadienis bus lemiamos dienos, kurios parodys, kaip viskas baigsis", - dėstė R. Palaitis.

Pasak vidaus reikalų ministro, ekstremali situacija niekur nepaskelbta, nes iš aukštupių vanduo jau visur ištekėjęs. Specialiosios tarnybos šiuo metu likviduoja komunalines pasekmes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų