REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio pavedimu ministerijos Vidaus audito tarnyba pradėjo tyrimą dėl lėšų, skirtų viešajai įstaigai "Gyvenimas džiaugsme" projektui "Sniego parkas" finansuoti, panaudojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija lėšas projektui 2009 m. gruodžio mėnesį skyrė iš sveikatinimo idėjas skleidžiančių ir visuomenės socialinį aktyvumą didinančių projektų dalinio finansavimo asignavimų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Į sveikatos apsaugos ministrą kreipėsi Seimo Socialdemokratų frakcija, turėdama pagrindo manyti, kad pinigai buvo panaudoti netinkamai. Frakcija prašė ministrą patvirtinti arba išsklaidyti tokias abejones.

Socialdemokratai klausė ministro, ar VšĮ "Gyvenimas džiaugsme" gavo 20 tūkstančių litų programai "Sniego parkas" vykdyti. Jei taip, ar kitos besikreipiančios organizacijos taip pat greitai gauna lėšas.

Frakcija domisi, ar siūlyta programa tikrai atitinka Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus atrankos kriterijus, kokią įtaką skubiam lėšų skyrimui galėjo turėti Seimo nario Lino Karaliaus apsilankymai šioje ministerijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jei gavus ministro atsakymą abejonės nebus išsklaidytos, socialdemokratai žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ši ištirtų, ar nebuvo supainioti viešieji ir privatūs interesai.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Etikos ir procedūrų komisija tirs žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, esą galimai Seimo narys L. Karalius turėjo įtakos tam, kad jo draugės vadovauta viešoji įstaiga "Gyvenimas džiaugsme" iš ministerijos gavo 20 tūkstančių litų programai "Sniego parkas".

Tirti tai nutarta trečiadienį vykusiame etikos sargų posėdyje.

Anot dienraščio "Lietuvos rytas" Seimo narys L. Karalius prieš atostogas egzotiškuose kraštuose išrūpino finansavimą tuo metu jo motinos Irenos Mažeikienės vadovautai viešajai įstaigai "Gyvenimas džiaugsme". Įstaigos steigėja buvo L. Karaliaus gyvenimo draugė Gintarė Gurevičiūtė, o vienas projektų vadovų - jos brolis Kęstutis Gurevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pratęstą Seimo sesiją išvykęs ir plenariniuose posėdžiuose nedalyvavęs Seimo narys L. Karalius stos ir prieš Seimo specialiąją tyrimo komisiją.

Ketvirtadienį sudaryta komisija turės nustatyti, ar pagrįsti yra šiam parlamentarui metami kaltinimai ir ar yra pagrindas pradėti jam apkaltos procesą.

Ar yra pagrindas surengti apkaltą L. Karaliui ir už jį balsavusiam Aleksandrui Sacharukui, spręs tos pačios sudėties komisijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų