REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žiemos Lietuvos miestų gatvėse atsivėrusios duobės sunkumų pridaro ne vienam vairuotojui.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių atstovai teigia, kad kol rūpinamasi tik laikinu pavojingiausių duobių užtaisymu ar bent jau pažymėjimu, o rimtesnio gatvių remonto bus imtasi tik atšilus orams. Tuo metu lėšų duobėtų šaligatvių ir daugiabučių namų kiemų tvarkymui vargu ar atsiras.

REKLAMA

Kaip laidoje „Ryto garsai“ pasakojo Lietuvos radijo korespondentė Kaune Agnė Kairiūnaitė, laikinojoje sotinėje kovo pradžioje didžiausios duobės aptvarkytos jas užpilant skalda. Gausybė smulkesnių duobių, kuriomis nusėtos gatvės, kol kas netvarkomos dėl nepalankių orų.

„Vairuotojams tenka būti atidiems, nes prie jokių didžiųjų duobių jokių įspėjamųjų ženklų bent jau man neteko matyti. Ypač pavojinga vairuoti sutemus, nes dėl sumažinto gatvių apšvietimo matomumas yra prastas. Gatvės nusėtos duobėmis, laviruoti tarp jų kartais yra tikras iššūkis“, – teigė A. Kairiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, šiemet Kauno savivaldybė duobėtoms gatvėms tvarkyti ketina skirti 1,5–2 mln. litų. Tuo metu pinigų šaligatvių ir daugiabučių namų kiemų tvarkymui surasta greičiausiai nebus.

„Lėšos skiriamos iš privatizavimo fondo. Jei jų ir atsirastų, tai prioritetai šaligatvių tvarkymui tikrai nebūtų teikiami. O susidaro įspūdis, kad kai kurie miesto gatvių šaligatviai remonto nematę daugiau kaip pusšimtį metų. (...) Kaip praktika rodo, kiemai taip pat paliekami likimo valiai“, – pasakojo korespondentė.

Panaši situacija ir Šiauliuose. Kaip tvirtino Lietuvos radijo korespondentė Lidija Jankauskienė, Šiauliečiai vairuotojai sako tokių baisių gatvių, kaip šį pavasarį, nepamenantys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugiausiai duobių – Vilniaus, Dubijos, Pramonės, Tilžės gatvėse, šalčiai apgadino ir senąjį viaduką. Tos duobės ypač klastingos dabar, kai jos pilnos vandens, sunku nuspėti, kokio dydžio ir gylio duobė“, – pasakojo ji.

Anot Šiaulių savivaldybės administracijos direktoriaus Vladas Damulevičius sako, kad gatvės bus pradedamos remontuoti, kai šiek tiek nutirps sniegas. Direktorius tikisi, kad darbus bus galima pradėti jau kitą savaitę. Gatvių remontui šiemet bus skirta 2 mln. litų.

„Blogesnė situacija su kiemais. Savivaldybė patikino, kad jie bus tvarkomi, bet negreitai – maždaug gegužę, kai bus gauti trūkstami 0,5 mln. litų“, – pasakojo L. Jankauskienė.

REKLAMA

Geresne padėtimi miesto gatvėse ir kiemuose negali pasigirti ir Vilnius.

„Sostinėje situacija panaši kaip ir visoje Lietuvoje, gatvėse duobių tikrai daugėja“, – teigė Vilniaus savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio departamento Infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Juodis.

Anot jo, šiuo metu laikinai lopomos tik avarinės būklės gatvės, rimtesnio remonto ketinama imtis tik balandį ar gegužę.

„Verčiamės, kaip galim. Čia laikinas sprendimas, nes oro sąlygos neleidžia tvarkyti taip, kaip reikia. Karštas asfaltbetonis bus gaminamas tik nuo balandžio ar gegužės mėnesio. Dabar užpilama skalda ar šaltu asfaltu, jei didelė duobė netrukdo pravažiavimui, ji tik pažymima“, – sakė V. Juodis.

REKLAMA

Anot Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidento, Lazdynų seniūno Algio Strelčiūno, žmonės jau kreipiasi, prašydami tvarkyti duobėtus kiemus.

„Jau sudarėme sąrašus, pagal juos reikėtų 1,5 mln. kiemams sutvarkyti. Planuojame, kad šiemet kiekviena seniūnija turėtų gauti apie 10 tūkst. litų avarinių duobių remontui“, – sakė jis.

V. Juodis teigė, kad daugiau lėšų namų kiemų tvarkymui savivaldybė neskirs ir pripažino, kad esami pinigai problemų kiemuose išspręsti nepadės.

Parengta pagal Lietuvos radijo laidą „Ryto garsai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų