REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ apsisprendė nutraukti savo veiklą Kinijoje ir oficialiai apie tokį savo sprendimą praneš artimiausiomis dienomis, pranešė laikraštis „The China Business News“.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio turimomis žiniomis, „Google“ planuoja nutraukti veiklą Kinijoje jau iki balandžio 10 dienos. Artimiausiu metu esą bus pranešta, kas laukia „Google“ padalinio Kinijoje darbuotojų, o taip pat tai, ar bus nutraukta visa „Google“ veikla Kinijoje, ar tik tam tikra jos dalis.

REKLAMA

Konfliktas tarp „Google“ ir Kinijos valdžios, verčiančios interneto paslaugų teikėjus cenzūruoti jai nepriimtiną turinį, paaštrėjo šių metų sausį, kai „Google“ pranešė planuojanti atsisakyti cenzūros kiniškoje paieškos sistemos versijoje „Google.cn“. Tokią „Google“ reakciją išprovokavo kompiuterinių įsilaužėlių atakos prieš „Google“ vidinį tinklą ir „Gmail“ serverius, kurios, kaip manoma, buvo vykdomos iš Kinijos. Savo ruožtu Kinija pagrasino „Google“, kad cenzūros atsisakymo atveju jos laukia „sunkios pasekmės“.

Kovo 17 dieną paaiškėjo, kad interneto vartotojai Kinijoje per „Google.cn“ galėjo patekti į tinklalapius, kuriuos anksčiau „Google“ „filtravo“. Juose skelbiama iki šiol griežtai cenzūruota informacija apie studentų neramumus Tiananmenio aikštėje 1989 m. bei kinų tautinio išsivadavimo judėjimą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų