REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai išaiškino brakonierių, medžiojusį kilpomis ir nelegaliai laikomu šautuvu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, Molėtų rajono Sidabrinių kaime esančioje 44-erių A. S. sodyboje policijos komisariato pareigūnai kartu su Utenos RAAD darbuotojais surado 50 kilpų. Apžiūrėję radinį inspektoriai nustatė, kad 46 jų skirtos gaudyti stirnoms, kiškiams, dar keturios - stambiems žvėrims. Taip pat rasti dveji spąstai, du statomi tinklai bei neregistruotas lygiavamzdis 16 kalibro medžioklinis šautuvas su šoviniais.

REKLAMA

Kambaryje buvo keturių išdorotų stirnų, dviejų kiškių ir lapės atliekos. Sodybos šeimininkas, priremtas nenuginčijamų įrodymų, prisipažino vertęsis nelegalia medžiokle.

Už tai jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyrui gresia bauda iki 4000 litų su brakonieriavimo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už gamtai padarytą žalą jam taip pat teks sumokėti 2911,50 lito.

Dėl neteisėtai laikomo šaunamojo ginklo Molėtų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Anot aplinkosaugininkų, šią žiemą Utenos rajone daugiau aptinkama kilpų ir nustatoma brakonierių. Pareigūnų manymu, brakonieriauti kaimo žmones verčia skurdas ir nedarbas. Pavyzdžiui, minėto A.S. namuose šaldytuvas buvo tuščias. Vyras teigė žvėrieną pardavęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų