REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekaip nepavyksta sulieknėti? Išbandei aibes dietų, treniruojiesi sporto klube, o nereikalingų kilogramų vis tiek neatsikratai? Visos moterys nori būti tobulos. Grožio siekį joms padovanojo pati gamta. Ir daugybė jų susiduria su viršsvorio problema, kurią vienaip ar kitaip teks spręsti.

REKLAMA
REKLAMA

O sprendžiama ji įvairiais būdais, kurių pagrindiniai – arba per dieną suvartojamų kalorijų mažinimas, arba fizinio krūvio didinimas. Šia tema parašyta aibė knygų, publikuota tūkstančiai straipsnių. Bet šį kartą pamėginkime į viską žvilgtelėti iš iracionalios pozicijos.

REKLAMA

Kai kas pasakys, jog taip nebūna, kad problema išsispręstų it mostelėjus burtų lazdele. Tačiau esmė tame, kad iracionaliosios metodikos – anaiptol ne burtai. Jos – taip pat darbas su energija. Tiesa, šios energijos paprasta akimi nepamatysi.

Kad būtų aiškiau, siūlau išvesti paralelę su mobiliuoju ryšiu, kai imtuvą pasiekia akiai nematomas signalas ir mes išgirstame skambutį, nepaisant to, kad skambinantysis yra galbūt už tūkstančių kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA

Kas žino, galbūt po kiek laiko tos energijos rūšys, kurios dabar vadinamos netradicinėmis, bus teoriškai pagrįstos ir patvirtintos oficialių mokslinių eksperimentų?

Kalbant apie lieknėjimą, be abejo, šią problemą būtina spręsti kompl

eksiškai, pradedant nuo vidinio darbo su savimi ir baigiant išoriniais pasikeitimais.

Taigi peržvelkime viršsvorio atsikratymo variantus iracionaliu žvilgsniu: ką galime padaryti ir kokias turime alternatyvas (arba papildymus) įprastoms dietoms ir treniruotėms?



Viršsvoris – streso pasekmė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš psichosomatinio požiūrio taško (psichosomatika – vienas iš būdų paaiškinti somatines (fizines) ligas, kai ypatingas dėmesys skiriamas psichiniams faktoriams), viršsvoris – tai visų pirma apsauginė organizmo reakcija į vienos ar kitos rūšies stresą.

Žmogus pajunta savo nesaugumą pasaulyje, jaučiasi nejaukiai, nepasitiki savimi. To pasekmė – mėginimas „suvalgyti“ savo problemas.

Taip sprendžiant viršsvorio problemą būtina iš esmės padirbėti su savimi, išsiaiškinti savo vidines baimes, pakeisti požiūrį ir į save, ir į supantį pasaulį.

REKLAMA

Priėmus astrologinę poziciją, visų pirma būtina skirti daugiau dėmesio mėnulio fazių kaitai. Vadovaujantis Mėnulio kalendoriumi, greičiau lieknėti seksis per delčią (laikotarpis nuo pilnaties pabaigos iki jaunaties pradžios). Todėl jei Mėnuliui pilnėjant (nuo jaunaties iki pilnaties) svorio metimo rezultatai ne tokie akivaizdūs, kaip norėtųsi – vertėtų apsišarvuoti kantrybe. Per delčią procesas bus intensyvesnis, o rezultatas – pastebimesnis.

Taip pat astrologai tikina, jog medžiagų apykaita labai susijusi su tavo Zodiako ženklu.

Svoris ir Zodiako ženklas

Avino, Vėžio, Svarstyklių ir Ožiaragio atstovams mityba daro itin didelę įtaką jų vidaus organų veiklai. Todėl beveik visada jų ligų priežastis – mityboje. Įvedus keletą kardinalių pakeitimų veikiausiai sušvelnėtų jų ligos ir sėkmingai būtų galima atsikratyti viršsvorio.

REKLAMA

Po Jaučio, Liūto, Skorpiono ir Vandenio ženklais gimusiems žmonėms ypač sunku koreguoti savo medžiagų apykaitą. Gerai, jei iš pat pradžių ji greita. Priešingu atveju būtina daug dirbti kad ji pasitaisytų.

Gimusiųjų po Dvynių, Mergelės, Šaulio ir Žuvų ženklais medžiagų apykaita labai priklauso nuo jų dvasinės būsenos ir nervų sistemos. Būtent šių ženklų atstovai labiausiai linkę „suvalgyti“ savo problemas ir emocijas. Tam, kad svoris susinormalizuotų, jiems būtina stiprinti savo nervų sistemą, išmokti kitais būdais įveikti nerimą ir stresą.



Feng šu kovoje su viršsvoriu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senovės Kinijoje gimusi feng šu filosofija siūlo vieną įdomiausių kovos su viršsvoriu metodikų – vadinamąjį Norų Žemėlapį. Tai – koliažas, kurį turėtum pasigaminti pirmąją Jaunaties dieną.

Ant popieriaus lapo suklijuok iš žurnalų iškirptus moterų paveikslus – moterų, modelių, kino ar muzikos žvaigždžių, kurioms savo išvaizda norėtum prilygti pati. Įklijuok ten ir savo nuotrauką, šalia spalvotu markeriu užrašyk skaičius, kiek kilogramų sverti norėtu. Norų Žemėlapį turėtum padėti taip, kad tavo žvilgsnis už jo kliūtų kuo dažniau.

REKLAMA

Taip pat kovai su viršsvoriu galima panaudoti nuotrauką, kurioje tu sau atrodai gražiausia. Pakabink ar padėk ją matomoje vietoje ir kuo dažniau įsivaizduok save tokia, kokia buvai.

Pasak Feng šu žinovų, šie metodai padės greičiau ir efektyviau pasiekti trokštamo rezultato.



Užkalbėjimai irgi padeda atsikratyti svorio

Magijos pasaulyje apstu ir svorio mažinimui skirtų užkalbėjimų, kuriuos būtina atlikti tiksliai nustatytu laiku, paisant taisyklių.

1.    Per delčią 3 kartus nueik į pirtį.

2.    Peržengus pirties slenkstį tark: „Storulis pūškavo, prakaitavo, į pirtį nusigavo. Į pirtį nuėjo, ten ir sulieknėjo. Ir aš, (įterpti savo vardą), pirty sulieknėsiu. Tebūnie!“

REKLAMA

3.    Tuo pat metu per delčią 7 dienas iš eilės atsikelk prieš aušrą, pradėk plona srove leisti į indą vandenį tardama: „Vandenie, manęs klausyk! Nesidrumsk, neraibuliuok, man padėk! Kad būčiau ne stora ir juoda, o liekna ir balta. Tebūnie!“. Kai indas prisipildys, dar 3 kartus ištark šiuos žodžius pasilenkusi prie vandens, kad lūpomis virpinamo oro srautas prabėgtų vandens paviršiumi.

4.    Vandenį iš indo išliek į iš anksto prileistą šiltą vonią tardama: „Storulis pūškavo, dainas dainavo, šventa duona užsikando, šventu vandeniu užsigėrė, prakaitas varvėjo. Kol iki namų atėjo, ėmė ir sulieknėjo. Taip ir aš, (įterpti savo vardą), prakaituoju ir vandeny lieknėju. Taip ir yra!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5.    Išsimaudžiusi šiltoje vonioje išleisk vandenį, o kol vanduo iš jos bėks, tark: „Vandenie, greičiau išbėk. Visa, ko nereikia, su savim prigriebk! Man tarnauk, man nekenk. Po sunkiu akmeniu čiurlenk, ten per amžius ir gyvenk. Tebūnie!“

Kad ir kaip bepasirinktum lieknėti – niekada nepamiršk apie mankštos daromus stebuklus. Ir prisimink neginčijamą legendinės rusų balerinos Majos Pliseckajos lieknėjimo formulę: „Norint sulieknėti reikia mažiau valgyti“.



Teksto autorė Liudmila Posichova. Parengta pagal Astroguide.ru

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų