REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daug diskusijų sukėlęs Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sudarytos darbo grupės siūlymas, kad antrosios pakopos pensijų kaupimo sistema turėtų būtu privaloma visiems tik pradėjus dirbti, kol kas yra tik rekomendacija, pabrėžia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas sako, kad antrosios pakopos pensijų kaupimo sistemos pakeitimus siūlo ne ministerija, o sudaryta darbo grupė.

REKLAMA

"Tai nėra galutinis sprendimas (kad antrosios pakopos pensijų kaupimo sistema turėtų būtu privaloma visiems - ELTA). Svarstysime. Yra labai priešingų nuomonių. Vieni ekonomistai siūlo vos nenacionalizuoti tuos pačius jau anksčiau sukurtus pensijų fondus. Yra specialistų, kurie siūlo kaip tik eiti būtent ta linkme. Tie pasiūlymai, dar kartą kartoju, nėra kokie nors ministerijos ar Vyriausybės pasiūlymai", - ketvirtadienį "Žinių radijui" komentavo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"Sodros" reformos antrojo etapo priemonėse kaip alternatyva, kad antrosios pakopos pensijų kaupimo sistema turėtų būtu privaloma visiems tik pradėjus dirbti, numatyta ir darbuotojams toliau leisti patiems savanoriškai pasirinkti, ar dalyvauti privačioje pensijų kaupimo sistemoje.

Darbo grupė abiem atvejais siūlo numatyti draudimą šioje pensijų kaupimo sistemoje dalyvauti tiems, kuriems iki pensijos liko 10 ar mažiau metų. Taip pat raginama numatyti fondo valdytojams pareigą valdyti pensijų fondo dalyvio lėšas pagal optimalią strategiją, atitinkančią dalyvio amžių, o atskaitymų iš pensijų turto dydžius susieti su fondų valdymo efektyvumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų