REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisiskaičius apie raudonųjų lęšių privalumus, nusprendžiau išbandyti, kas tai per daiktas. Čia - pirmas toks bandymas.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi nesu valgius nei moliūgų, nei lęšių sriubos, po pirmo šaukšto pagalvojau: kaip įdomu. Bet vėliau supratau, kad "įdomu" nereiškia "neskanu". Man asmeniškai atrodo, kad sriuba gavos kiek per skysta, bet čia viskas dėl to, kad nepagailėjau vandens.

REKLAMA

Ko reikės:


  • 100g raudonųjų lęšių

  • 150g moliūgo [jau be žievės ir sėklų]

  • 0.75l vandens

  • gabaliuko imbiero [nulupto ir sutarkuoto]

  • lauro lapo

  • 0.5 šaukšto ciberžolės

  • šaukštelio druskos, kumino, juodųjų garstyčių sėklų

  • 0.25 šaukštelio ožragės ir asafetidos

  • 0.5 citrinos sulčių

  • šiek tiek maltos aitrios paprikos

  • 0.5 šaukšto rudojo cukraus




Gaminam:


Lęšius gerai nuplaunam, dedam į puodą, užpilam vandeniu, užverdam, dedam lauro lapą, tarkuotą imbierą, aitriąją papriką, ciberžolę, šaukštą aliejaus. Verdam apie 25min. Tada dedam smulkiais kubeliais pjaustytą moliūgą, verdam dar 10min. Tada sriubą sutrinam blenderiu - šitoj vietoj tą padaryt aš pamiršau, todėl toliau, beverdant sriubai darom va ką:

į sriubą pilam citrinos sultis, pasūdom. Lauro lapą išimam. Keptuvėj įkaitinam likusį šaukštą aliejaus, suberiam garstyčių grūdelius, uždengiam keptuvę dangčiu, kai grūdeliai baigs sproginėt, į aliejų beriam kuminą, ožragę ir asafetidą. Po kelių sekundžių visą keptuvės turinį supilam į sriubą. Viską gerai išmaišom. Supilam cukrų. Išmaišom darkart. Išjungiam ugnį. Paliekam sriubą šiltai dar kokioms 10min. Sutrinam blenderiu - jei pamiršom tą padaryt anksčiau, kaip kad nutiko man. Viskas.



Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų