REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai ir Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narė Asta Baukutė pasirašė taikos sutartį dėl už parlamentines lėšas įsigyto automobilio. Parlamentarė atsisakė išsipirkti savo nuomojamą visureigį.

REKLAMA
REKLAMA

Gindamas viešąjį interesą, Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius gruodžio 24 dieną pasirašė ieškinį Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui. Ieškiniu prašyta pripažinti negaliojančiomis UAB "SEB lizingas" ir Seimo narės A. Baukutės sudarytos sutarties dėl automobilio nuomos dalį bei transporto priemonės atpirkimo sutartį.

REKLAMA

Prokurorai nustatė, kad pernai kovo 12 dieną UAB "SEB lizingas" ir Seimo narė A. Baukutė sudarė kone 140 tūkst. litų kainuojančio automobilio "Toyota Land Cruiser 100" nuomos sutartį. Tą pačią dieną buvo pasirašyta ir transporto priemonės atpirkimo sutartis, iš kurios matyti, kad pasibaigus Seimo narės įgaliojimams jai pačiai ar jos nurodytam trečiajam asmeniui yra sudaryta galimybė automobilį įsigyti už likutinę vertę.

REKLAMA
REKLAMA

Teismui perduodame ieškinyje prokuroras R. Jancevičius teismo prašė UAB "SEB lizingas" ir A. Baukutės sudarytos automobilio nuomos sutarties dalį ir transporto priemonės atpirkimo sutartį pripažinti negaliojančiomis.

Pasak Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo išplatinto pranešimo, rašytinio proceso tvarka buvo išnagrinėtas atsakovo bendrovės "SEB lizingas" prašymas dėl taikos sutarties patvirtinimo civilinėje byloje pagal ieškovo Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro ieškinį atsakovams "SEB lizingas" ir A. Baukutei dėl nuomos sutarties dalies bei transporto priemonės atpirkimo sutarties pripažinimo negaliojančiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"2010 metų vasario 4 dieną teisme gautas atsakovo UAB "SEB lizingas" prašymas patvirtinti pateiktą taikos sutartį, panaikinti laikinąsias apsaugos priemones bei nutraukti civilinę bylą. Šalys patvirtino, kad joms yra žinomos taikos sutarties patvirtinimo ir bylos nutraukimo teisinės pasekmės. Teismas nutarė patvirtinti ieškovo Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro, ginančio viešąjį interesą ir atsakovų UAB "SEB lizingas" bei A. Baukutės sudarytą taikos sutartį ir nutraukė bylą", - teigiama pranešime.

Taikų susitarimą teismas turėtų patvirtinti dar šią savaitę.

Prokurorai taip pat nustatė, jog, be A. Baukutės, dar dvylika parlamentarų buvo sudarę už parlamentines lėšas nuomojamų automobilių sutartis, kad kadencijos pabaigoje būtų galėję juos išsipirkti už likutinę vertę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų