REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A.Čaplikui "įkando" jaunoji konservatorė

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė praneša, jog kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką, ragindama užtikrinti vienodą greitosios medicinos pagalbos paslaugų prieinamumą pacientams, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunoji politikė siūlo keisti dabar galiojančią paslaugų apmokėjimo tvarką, kuri, jos nuomone, yra ydinga ir diskriminuoja mažesnių miestų ir miestelių greitosios medicinos pagalbos (GMP) įstaigas, taip pat pacientus.

REKLAMA

Esą pagal pateikiamus skaičiavimus Klaipėdos teritorinė ligonių kasa (TLK) skirtingose savivaldybėse vienoms GMP įstaigoms didina finansavimą, o kitoms mažina. "Toks lėšų paskirstymas užtikrina geresnį ir kokybiškesnį greitosios medicinos paslaugų teikimą tik didžiuosiuose miestuose", - samprotauja A. Bilotaitė.

Pasak jos, tokia padėtis susidarė dėl formulės, pagal kurią TLK paskirsto lėšas greitosios medicinos pagalbos paslaugoms apmokėti, patvirtintos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. lapkričio 16 d. įsakymu. Formulė apskaičiuojama pagal aptarnaujamų gyventojų skaičių. Dėl socialinių priežasčių (didmiesčiuose aptarnaujamų gyventojų skaičius yra didesnis) ši formulė yra palankesnė didesniuose miestuose dirbančioms GMP įstaigoms.

REKLAMA
REKLAMA

"Į mane kreipėsi Klaipėdos regiono greitosios medicinos pagalbos darbuotojai bei jų darbą organizuojantys vadovai, kurie atkreipė dėmesį į netvarką teikiant greitosios medicinos pagalbos paslaugas. GMP paslaugų teikėjai teikti paslaugas privalo visiems gyventojams, nepriklausomai nuo asmens registracijos prie pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, jo gyvenamosios vietos ar net draustumo. Todėl formulė, pagal kurią apskaičiuojamos lėšos, skirstomos GMP teikėjams pagal aptarnaujamų gyventojų skaičių, yra neteisinga. Tokia situacija yra netoleruotina, nes pagal ją atokesnėse vietovėse gyvenantys žmonės yra nepagrįstai diskriminuojami - jiems nėra užtikrinamos vienodos greitosios medicinos pagalbos teikimo sąlygos lyginant su didmiesčių gyventojais", - sako A. Bilotaitė.

Atsižvelgdama į tai, jaunoji konservatorė-krikdemė paprašė ministro nedelsiant išnagrinėti šiuos klausimus ir priimti sprendimus, kurie užtikrintų vienodai prieinamas paslaugas visiems Lietuvos gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų