REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos aktyvisčių grupė „Femen“ ir toliau originaliai mėgina atkreipti dėmesį į šalį krečiančias problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Šįsyk, kaip praneša agentūra Interfax, jos surengė protestą prieš  demokratijos pagrindų griovimą Ukrainoje".

REKLAMA

Keturios, iki juosmens nusirengusios merginos rinkimų apylinkėje, kurioje turėjo balsuoti vienas iš kandidatų Viktoras Janukovičius skandavo šūkius „Užteks prievartauti šalį“. Jos pasakojo, jos pasirinko šią apylinkę o ne tą, kurioje balsuos Julija Tymošenko, nes neturi galimybių išvykti iš Kijevo.

Už viešosios tvarkos pažeidimą protestuotojos buvo suimtos.

Merginos tvirtino neremiančios nei vieno iš kandidatų, tiesiog mėginančios protestuoti prieš situaciją šalyje. „Po to, kas čia vyko per rinkimus, demokratijos gali ir nebelikti“, - kalbėjo viena akcijos dalyvių Oleksandra Ševčenko.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau merginos yra protestavusios prieš korupciją švietimo sistemoje.



Vasario antrą dieną, Kijeve, merginos iš feministinio judėjimo „Femen“ dar kartą valiūkiškai ir žavingai bandė  apginti moterų teises.

Antradienio (02.02) vakare jos apsilankė „Pinchuk“ meno centre, kuriame eksponuojama Sergėjaus Bratkovo fotografijų paroda - „Ukraina“. Feministinio judėjimo šalininkės protestavo prieš vulgarumą ir pornografiją, kurio gausu fotomenininko nuotraukose.

Tiesas, nepasitenkinimo išreiškimo būdas, tikriausiai, buvo neadekvatus, nes atrodė daugiau kaip skatinimas, o ne feministinis judėjimas prieš parodą.



drugoi.livejournal.com nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų