REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandas Lukašenka pasirašė įsaką, nurodantį imtis „interneto naudojimo Baltarusijoje gerinimo“ priemonių, pranešė naujienų agentūra BELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Įsakas įpareigoja interneto paslaugų teikėjus (IPT) identifikuoti klientų prieigos įrenginius ir saugoti ne tik šiuos duomenis, bet ir informaciją apie suteiktas interneto paslaugas. Vartotojus identifikuoti turės ir interneto kavinės bei kompiuteriniai klubai. Identifikavimo tvarką nustatys šalies vyriausybė.

REKLAMA

Interneto vartotojų prašymu IPT turės apriboti jų prieigą prie ekstremistinio, pornografinio turinio bei žiaurumą ir prievartą propaguojančių svetainių.

Internete skelbiant žiniasklaidos priemonių ir naujienų agentūrų informaciją, interneto vartotojams bus privaloma laikytis autorių teises ginančių įstatymų ir pateikti aktyvias nuorodas į informacijos šaltinį.

Didžioji dalis įsake vardijamų reikalavimų įsigalioja nuo 2010 m. liepos 1 d. Iki gegužės mėnesio šalies vyriausybei nurodyta parengti privalomą interneto paslaugų teikimo sertifikavimo ir licenzijavimo tvarką bei paruošti visus reikiamus teisinius dokumentus prezidento įsakui įgyvendinti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų