REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) penktadienį dirba įprastu režimu – priima ir išleidžia visus orlaivius, skrydžiai vyksta pagal grafiką.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį nuo 15 iki 20 val. dėl prastų oro sąlygų TVOU nepriėmė orlaivių. Stipriai pustant ir pučiant šoniniam vėjui, orlaiviams buvo tapę nesaugu tūpti. Vakar vakare sutelkus visas pajėgas, TVOU įstengė iki 20 val. paruošti  kilimo-tūpimo taką (KTT) ir, kaip planuota, oro uostas darbą atnaujino apie 20 val. Oro sąlygos ir po 20 val. išliko sudėtingos – pūtė stiprus šoninis vejas, smarkiai pustė, tačiau TVOU panadojo visus pajėgumus, jog išlaikytų tinkamas sąlygas orlaiviams kilti bei tūpti ir priėmė visus dėl to vėlavusius skrydžius.

REKLAMA

Apie 01.40 val. visi darbai oro uoste buvo baigti ir šiandien nuo ankstaus ryto oro uostas vėl dirba pilnu pajėgumu. Nors šiek tiek pusto, tačiau vėjas aprimo, temperatūra pakilo ir sąlygos žymiai pagerėjo.

„Tokių sąlygų, kokios oro uoste buvo vakar, nebuvo jau kelerius metus ir kad oro uostas nepriimtų orlaivių, nebuvo nei šiemet, nei pernai“, – sakė oro uosto Aerodromo priežiūros tarnybos viršininkas Saulius Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų