REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu nori prisijungti prie valdančiosios koalicijos, ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija turėtų vykdyti Permainų koalicijos programą, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"(Krikščionių partija - ELTA) turi prisiimti įsipareigojimą vykdyti koalicijos programą ir tą programą, kurią įgyvendinome per praėjusius metus, prie kurios rengimo jie patys prisidėjo dar būdami vienoje partijoje ir kurios įgyvendinimo rezultatus labai pozityviai vertina Europos Komisija. Tai yra pagrindinė sąlyga", - ketvirtadienį žurnalistams teigė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Paklaustas, ar tai reiškia besąlygišką pritarimą Vyriausybės programai, A. Kubilius sakė, kad "kito kelio nėra".

"O kaip gali būti koalicija, kurioje dalis koalicijos narių turi kitokią nuomonę apie Vyriausybės programą? (...) Jie prisijungia, jeigu nori prisijungti, prie valdančiosios koalicijos, kuri turi savo programą", - sakė Premjeras.

A. Kubilius leido suprasti, kad krikščionims nebus leista į koalicijos programą įtraukti naujų siūlymų. Taip pat nekalbama ir apie galimus ministrų portfelius koalicijos naujokams.

REKLAMA
REKLAMA

"Nesiruošiame keisti Vyriausybės programos. Tai galima svarstyti, kaip programą įgyvendinti, kokia viena ar kita įgyvendinimo nuostata, bet pats principas labai aiškus - jeigu jie nori prisijungti prie valdančiosios koalicijos, kuri turi savo programą, jos įgyvendinimo mechanizmą, tai yra pagrindinė sąlyga", - konstatavo Premjeras.

Tuo tarpu Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius ragina atskirti Vyriausybės programą nuo konkrečių veiksmų plano, kaip gaivinti ekonomiką.

"Mes elgiamės konstruktyviai ir nereikalaujame Seime perbalsuoti dėl Vyriausybės programos, kuri yra aptaki, su bendro pobūdžio siekiamybės teiginiais. Mes siekiame, kad Vyriausybė ir koalicijos partneriai priimtų neatidėliotinų veiksmų planą, kuris užtikrintų būtiniausius ekonominius ir socialinius pokyčius, padėtų greičiau įveikti finansinę krizę bei atstatytų užimtumo lygį", - Eltai sakė G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu A. Kubilius atsisakytų patvirtinti Vyriausybėje neatidėliotinų veiksmų ir būtiniausių ekonominių pokyčių planą, Krikščionių partijos dalyvavimas tokioje koalicijoje, anot jos lyderio, "būtų nenaudingas nei Lietuvos žmonėms, nei mūsų partijai".

G. Vagnoriaus teigimu, kai kurie valdančiosios koalicijos partnerių atstovai užsimena, kad jie taip pat būtų suinteresuoti būtiniausiais ekonominiais pokyčiais.

"Mes siūlome koalicijos vadovams aptarti mūsų pateiktą neatidėliotinų veiksmų planą ir paruošti galutinę konkrečių veiksmų programą, kuri, kaip įprasta, būtų patvirtinta Vyriausybės nutarimu", - sakė G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų