REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laisvosios rinkos instituto (LLRI) ekspertai – tauškaliai, manantys, kad Lietuvoje – visi yra buratinai. Taip Seimo socdemai Algirdas Sysas ir Vytenis Povilas Andriukaitis reagavo į LLRI pateiką „Sodros“ naikinimo studiją.

REKLAMA
REKLAMA

„LLRI tauškaliai žiniasklaidoje pristatomi kaip rimti ekspertai. Panašu, kad institutas vadovaujasi knyga „Auksinis raktelis“, kurioje yra katinas Bazilijus ir Lapė Alisa, šie personažai moko visą Lietuvą, kaip į privatų daržą pasodinti pinigėlį ir mulkina žmonės, kad vėliau išaugs gražus pensinis draudimas, ant kurio lapų bus po auksinį pinigą už kiekvienus metus.  Bet jie turėtų žinoti, kad ne visi Lietuvoje yra Buratinai“, – apie LLRI pateiktus „Sodros“ naikinimo planus kalbėjo socdemų frakcijos narys V.  Andriukaitis.

REKLAMA

Jo kolega, parlamentaras A. Sysas teigė, jog socialdemokratai esą negali pritarti LLRI „Sodros“ naikinimo planui.

„Susipažinus su „didžia“ Laisvosios rinkos instituto studija man iškilo klausimų: kur reikės deportuoti visus arba dalį esamų  pensininkų, ir iš kokių pajamų gyvens būsimieji pensininkai, nes šioje studijoje parašyta, kad esami įsipareigojimai turėtų būti mokami, tik nepasakoma, kokiomis lėšomis. Šiuo metu Lietuvoje yra 680 tūkstančių senatvės pensininkų. Šiems žmonėms reikės mokėti pensiją, o nauji įsipareigojimai, anot Laisvosios rinkos instituto, neturėtų būti priimami. Vadinasi, tie, kurie ruošiasi pensijai, gyventų šventa dvasia“, – ironizavo A.Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo nario, LLRI neatsilieka nuo konservatorių. Institutas vienu šūviu nori „pakloti“ „Sodrą“, pensininkus, motinas, tėvus, neįgaliuosius, bedarbius ir pamaloninti duodančiuosius – pensinius fondus ir darbdavius. Visos studijos raktinis žodis – „privatus“.

„Šių dienų globalinė krizė yra privataus verslo – pirmiausia – bankų pasekmė, todėl manau, kad privatizavimas nėra išsigelbėjimas. LLRI toliau važiuoja liberalios politikos bėgiais. Jie siūlo, kad darbdavys nustotų „Sodrai“ mokėti įmokas, o našta būtų perkelta ant darbuotojo pečių. Tokiu atveju nukentėtų darbo jėga, smūgį dar kartą patirtų ir vartojimas, Lietuvos ekonomika“, – pareiškė A. Sysas.

Instituto aiškinimas, kad reikia atsisakyti nedraudiminių įvykių draudimo kelia diskusijų, dėstė A. Sysas. Socialdemokratai pareiškė maną, kad „Sodros“ sistemoje yra dalykų, kuriuos reikia keisti, tačiau sistemos naikinti negalima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų