• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinė, pertvarkydama teritorinių muitinių struktūrinius padalinius, pasienio kontrolės postuose išlaikys ten dirbančius pareigūnus. Didesnė pertvarka palies teritorinių padalinių ir Muitinės departamento administracijos skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje naujasis Muitinės departamento generalinis direktorius Antanas Šipavičius sakė, kad ekonominio sunkmečio laikotarpiu tenka griebtis griežtų, nors ir nepopuliarų taupymo priemonių. Muitinės pareigūnai išleidžiami nemokamų atostogų, mažinami atlyginimai. Muitinės departamento pastate bus išjungtas liftas, tad darbuotojams iki penktojo aukšto teks lipti pėsčiomis.

REKLAMA

Be to, optimizuojant muitinės teritorinius skyrius turėtų būti panaikintos Panevėžio ir Šiaulių teritorinės muitinės. Jas numatoma prijungti prie Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus teritorinių muitinių. Tačiau tokiu sprendimu nėra patenkinti verslininkai, kurie teigia, kad padidės ūkio subjektų išlaidos, pablogės jų aptarnavimas. Todėl gali atsitikti, taip, kad po reorganizacijos verslo atstovai pasirinks muitinės formalumų įforminimą kaimyninėje Europos Sąjungos šalyje - Latvijoje ar netgi Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės vadovas A. Šipavičius spaudos konferencijoje pateikė daug skaičių apie pernai į valstybės biudžetą surinktus mokesčius. 2009 metais Lietuvos muitinė į valstybės biudžetą surinko 1,4 mlrd. litų muitų, akcizų ir PVM. Pernai tai sudarė 10 proc. valstybės biudžeto pajamų, o su apskaičiuotais mokesčiais, kurių sumokėjimo kontrolė perduodama administruoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, sudarė 27 proc.

Pernai Lietuvos muitinė sulaikė 120,5 mln. vienetų cigarečių, kurių vertė - daugiau kaip 25 mln. litų. Palyginti su 2008 metais, sulaikytų cigarečių kiekis išaugo 87 proc. Ikiteisminių tyrimų skaičius dėl tabako gaminių padidėjo 53 proc. Tai didžiausias sulaikytų cigarečių kiekis nuo 2002 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies muitininkai, bendradarbiaudami su Lietuvos ir užsienio teisėsaugos institucijomis, sulaikė įvairių narkotinių medžiagų - 0,5 t hašišo, 1,2 kg amfetamino, konfiskavo 1,2 kg kokaino, 1 kg kanapių, beveik 4 kg haliucinogenininių grybų.

Pernai muitininkai 80 kartų sulaikė prekes, įtardami, kad jos pažeidžia intelektinės nuosavybės teises. Iš viso per metus buvo sulaikyta daugiau nei 600 tūkst. vienetų tokių prekių.

Antradienį Lietuvos muitinė kartu su pasaulio muitinių bendruomene švenčia Tarptautinę muitinių dieną.

REKLAMA

Pasaulio muitinių organizacija (PMO), kurios narė Lietuva yra nuo 1992 metų, 2010-uosius paskelbė Muitinės ir verslo partnerystės metais. Tikimasi, kad ši tema padės atkreipti didesnį pasaulio visuomenės dėmesį į muitinės ir verslo bendradarbiavimo svarbą, ieškoti bendro sąlyčio taškų, siekiant užtikrinti tarptautinės prekybos grandinės saugumą. Šiuo metu PMO vienija 174 šalių muitines.

Tarptautinės muitinių dienos proga Muitinės departamento generalinis direktorius A. Šipavičius padėkos raštais padovanojo 21 pareigūną, kurie, vykdydami savo pareigas, labiausiai prisidėjo prie muitinės ir verslo bendradarbiavimo skatinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų