REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtuvėms su ekspremjero Gedimino Vagnoriaus partija besirengiantys "vienalietuviai" gausina savo frakcijos Seime jėgas. Kalbama, kad artimiausiu metu "Vienos Lietuvos" frakciją gali papildyti keli nauji nariai. Tarp jų minimas "tvarkietis" Jonas Ramonas, kuriam esą pažadėtas Kaimo reikalų komiteto pirmininko postas. "Vienalietuvių" pagausėjimas būtų svarus argumentas derantis su koalicija dėl daugiau postų tiek parlamente, tiek Vyriausybėje. Nei valdančiųjų, nei opozicijos flangui jau kurį laiką nepriklausantys "vienalietuviai" kol kas apie ministrų kėdes kalba atsargiai, tačiau neslepia ambicijų vadovauti keliems parlamento komitetams, taip pat pretenduoti į postą Seimo vadovybėje. Valdančiosios koalicijos lyderiai teigia dar neapsisprendę, ar apskritai norės "vienalietuvių" frakciją matyti viename laive.

REKLAMA
REKLAMA

Savanorių netrūksta

"Vienos Lietuvos" frakcijos seniūnas Laimontas Dinius vakar LŽ teigė, kad jokių "raštiškų sprendimų" dėl tolesnių santykių su valdančiaisiais kol kas nėra, gyvuoja tik žodinė kai kurių galimų susitarimų versija. "Politinius sprendimus turi padaryti valdančioji koalicija ir pateikti mums konkrečius siūlymus. Gausim, svarstysim", - tikino L.Dinius. Paklaustas, ar iš tiesų frakcija sulauks naujo nario - J.Ramono, "vienalietuvis" pripažino, kad "tokių minčių" iš tiesų esama. "Tačiau sprendimas bus priimtas, kai gausim jo pareiškimą ir frakcija tam pritars", - sakė seniūnas. Pasak jo, yra ir daugiau Seimo narių, kurie domėjosi bendro darbo jų frakcijoje galimybėmis.

REKLAMA

Antrą kadenciją Seime dirbantis J.Ramonas yra pakeitęs ne vieną frakciją. "Kas mane, paprastą žmogelį, gali vilioti? Kas tas Dinius? Nepažįstu", - klausiamas, ar turi planų pereiti pas "vienalietuvius", vakar šmaikštaudamas gynėsi J.Ramonas.

Pasak Kaimo reikalų komiteto vadovo konservatoriaus Edmundo Pupinio, jei sprendimas keisti pirmininkus bus priimtas dėl koalicijos tikslų, jis tikrai nesipriešins.

Nemato tragedijos

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius vakar pareiškė nematąs nieko bloga, jei valdančioji koalicija apskritai nesiplėstų ir liktų Seime turėdama 71 balsą. "Nėra katastrofa ar tragedija įgyvendinti savo programą turint ir 71 balsą, būnant pusiau mažumos Vyriausybe", - sakė premjeras. Tik tokiu atveju, anot jo, priimant svarbesnį sprendimą kaskart tektų ieškoti paramos opozicijoje. Kartu A.Kubilius pripažino, kad daugiau balsų koalicijoje neabejotinai praverstų, tačiau tik su viena sąlyga. "Akivaizdu, kad reikia turėti ne šiaip aritmetinių balsų - 80-85, bet tvirtai organizuotų, tvirtai, konstruktyviai balsuojančių. Čia matau iššūkį", - pabrėžė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Laukia jungtuvės

Sausio 23 dieną numatytas jungtinis neparlamentinės Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos, vadovaujamos G.Vagnoriaus, ir Seimo frakciją "Viena Lietuva" remiančių, nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilusių, grupių suvažiavimas. Naująją partiją ketinama pavadinti Krikščionių sąjunga "Viena Lietuva". Beveik neabejojama, kad partijai vadovaus G.Vagnorius. Politikas yra prisipažinęs, kad svarstytų galimybę dirbti Vyriausybėje, tačiau tik tuo atveju, jei ši būtų reformuota. Seimo pirmininkė Irena Degutienė šią savaitę teigė nemananti, kad G.Vagnorius galėtų būti ministru dabartinėje Vyriausybėje, kuriai vadovauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis A.Kubilius. "Dirbau Vyriausybėje ir su vienu, ir su kitu, galiu pasakyti, kad sunkiai įsivaizduoju jų bendrą darbą", - sakė Seimo pirmininkė.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų