REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Naujųjų metų  šventinio savaitgalio, kadangi per keturias praėjusio šv. Kalėdų savaitgalio paras gaisruose žuvo 4 žmonės, o 9 buvo traumuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, tomis dienomis, vaikščiodami ant netvirto ledo, įlūžo ir nuskendo 5 gyventojai, iš jų 2 vaikai. Pagrindinės tragiškų gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio.

REKLAMA

Kaip rodo statistika, paprastai tokie gaisrai kyla naktį arba anksti rytą, todėl pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius, skambindami bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Šiemet liepsnose ir dūmuose jau žuvo 200 žmonių, tarp jų 3 vaikai.

Kad artėjančios Naujųjų metų šventės ir laisvalaikio dienos praeitų sklandžiai ir būtų  išvengta naujų aukų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų, ypač atsargiai elgtis su pirotechniniais gaminiais, prieš tai būtinai įdėmiai perskaičius jų naudojimo instrukciją, nelipti ant netvirto ledo. Tuo pačiu dar kartą primename: prieš išvykdami iš namų nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, televizoriaus, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų