REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva vykdo savo įsipareigojimus Europos Sąjungai uždaryti seno tipo atominę jėgainę, nors tai daryti ekonominės recesijos sąlygomis nėra lengva. Tai dar kartą pakartojo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, paskutinę metų dieną duodamas interviu "BBC World Service" - vienai didžiausią auditoriją pasaulyje turinčių radijo stočių.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistų parengti klausimai, pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, daugiausiai buvo susiję su Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymu ir Lietuvos ekonomine situacija.

REKLAMA

Premjeras A. Kubilius kalbėjo, kad Lietuva pakankamai gerai pasirengė IAE uždarymui ir nuo Naujųjų metų apie 50 proc. reikalingos elektros energijos pirks iš kaimyninių valstybių, tarp jų ir Rusijos. Lietuvos Vyriausybė turi aiškų planą, kaip stiprinti energetinę nepriklausomybę, visų pirma plėtojant energijos iš atsinaujinančių šaltinių gamybą ir statant šalyje naują, modernią atominę jėgainę, kuriai jau paskelbtas tarptautinis konkursas.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas apie numanomas varžybas tarp Lietuvos ir Rusijos dėl atominių jėgainių regione statybos, Ministras Pirmininkas išreiškė nuomonę, kad tokios varžybos nevyks, nes elektros energijos poreikis regione ilgainiui vis didės. Premjeras A. Kubilius pažymėjo, kad Baltijos šalių energetinės izoliacijos panaikinimas - ne tik jų pačių, bet ir visos Europos Sąjungos interesas, ir pasidžiaugė, kad per pastaruosius porą metų dėmesys energetinės nepriklausomybės stiprinimui ES lygiu gerokai išaugo.

"Lietuvos Vyriausybė turi aiškų planą, kaip stiprinti šalies energetinę nepriklausomybę ir kartu kurti labai dinamišką bei konkurencingą ekonomiką", - interviu "BBC World Service" sakė Ministras Pirmininkas A. Kubilius.

Interviu su Lietuvos Premjeru "BBC World Service" transliuos programoje "Europe Today" gruodžio 31 d. 19.00 val. ir 20.00 val. (Lietuvos laiku).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų