REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alternatyvių naftos tiekimo kelių ieškančiai Baltarusijai Lietuva siūlo pasinaudoti Klaipėdos naftos terminalu ir Lietuvos geležinkeliais. Tai antradienį spaudos konferencijoje Nacionaliniame spaudos klube Vašingtone pareiškė oficialų vizitą JAV baigiantis Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidento, tokią galimybę jis aptarė susitikimuose su JAV viceprezidentu Richardu Cheney (Ričardu Čeiniu) ir Energetikos sekretoriumi Samueliu W. Bodmanu.

REKLAMA

Metų pradžioje Rusijai pabranginus į Baltarusiją tiekiamą naftos žaliavą, Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka pradėjo žvalgytis alternatyvių energetikos žaliavų šaltinių. Prognozuojama, kad energetikos žaliavų brangimas suduos rimtą smūgį Baltarusijos ekonomikai.

Prezidento V.Adamkaus teigimu, Lietuvos siūlymas būtų "ne parama režimui, o atsakas į žmonių poreikius".

Lietuvos vadovo teigimu, nafta galėtų būti jūra tiekiama iki Klaipėdos, iškraunama per naftos terminalą ir geležinkeliais gabenama į Baltarusiją.

Lietuva kartu su Europos Sąjunga ir JAV kritikuoja Baltarusiją už demokratijos ir žmogaus teisių pažeidimus ir skatina šalies pilietinės visuomenės ugdymą ir demokratinę opoziciją, tačiau palaiko pragmatinį dialogą su kaimynine šalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų