REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija pasiryžusi griežtai laikytis susitarimo dėl strateginių potencialų mažinimo ir tikisi to paties iš JAV, pareiškė šeštadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes susitarėme su Jungtinėmis Valstijomis iki 2012 metų gruodžio 31 dienos sumažinti savo branduolinius potencialus strateginiuose nešėjuose iki 1700-2200 branduolinių užtaisų. Rusija pasiryžusi griežtai vykdyti prisiimtus įsipareigojimus", - sakė V.Putinas Miunchene vykstančioje konferencijoje saugumo klausimais.

REKLAMA

"Tikimės, kad ir mūsų partneriai bus tokie pat transparentiški. Ir neatidėlios dėl visa pikta juodai dienai atliekamą porą šimtų branduolinių kovinių užtaisų", - tęsė Rusijos prezidentas.

"Potencialus tarptautinių santykių destabilizavimo pavojus susijęs ir su akivaizdžiu sąstingiu nusiginklavimo srityje. Rusija stoja už dialogo šiuo itin svarbiu klausimu atnaujinimą", - pažymėjo V.Putinas.

Jis dar priminė, kad praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį SSRS ir JAV pasirašė sutartį dėl visos raketų klasės, vidutinio ir mažo nuotolio, likvidavimo, bet "nebuvo suteikta tam dokumentui universalaus pobūdžio".

"Todėl dabar tokias raketas turi visa eilė valstybių: KLDR, Pietų Korėja, Indija, Iranas, Pakistanas, Izraelis", - sakė jis ir apgailestavo, kad tik JAV ir Rusija yra įsipareigojusios nekurti tokių ginkluotės sistemų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų