REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui ruošiamasi perduoti bylą, kurioje dėl neteisėto gydymo embrioninėmis kamieninėmis ląstelėmis įtarimai pareikšti juridiniam asmeniui UAB "Embriotechnologijų centras" ir buvusiam jos direktoriui.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad UAB "Embriotechnologijų centro" direktorius E. B., veikdamas bendrovės naudai, nuo 2004 m. vasario iki 2007 m. kovo, apgaule žadėdamas nepagydomomis ligomis sergantiems pacientams išgijimą taikant jiems embrioninių kamieninių ląstelių persodinimo gydymo metodą, nuslėpdamas nuo jų, kad jo siūlomi gydymo metodai Lietuvoje neaprobuoti, jų saugumas ir efektyvumas nėra įrodytas klinikiniais tyrimais, taikė pacientams tariamą gydymą, už kurį iš pacientų ir jų šeimų narių gavo 463 048 litus.

Be to, UAB "Embriotechnologijų centras" neturėjo asmens sveikatos priežiūros licencijos, o E. B. nuo 2006 m. vasario neturėjo medicinos praktikos licencijos.

Pareigūnai nustatė 64 nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų