REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką ir paprašė iki 2010 m. sausio 20 d. pateikti informaciją, kokių veiksmų ėmėsi jo vadovaujama ministerija siekdama užtikrinti, kad Lietuvos vežėjai, pieno produkcijos gamintojai ar kitų pramonės sektoriaus sričių eksportuotojai nenukentėtų nuo Rusijos taikomo protekcionistinės ekonominės politikos.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė rašte užsienio reikalų ministrui pažymi, kad įvairiu metu Rusijos taikytos sankcijos ar apribojimai ES šalių narių produkcijai ar ūkinėms veikloms, o šią vasarą ir Lietuvos vežėjams bei pieno produkcijos gamintojams, parodė, kad nei Lietuva, nei ES bent jau kol kas neturi efektyvių mechanizmų, kurie leistų operatyviai ir adekvačiai reaguoti į tokio pobūdžio situacijas arba dar daugiau – imtis tokių priemonių prevencijos.

REKLAMA

„Šį nerimą dar labiau sustiprino ir šių metų gruodžio mėnesį kilusi vežėjų krizė Latvijos ir Rusijos pasienyje. Šie faktai liudija apie tai, jog Rusija įgyvendina protekcionistinės ekonominės politikos modelį, o tai reiškia, jog tokie konkurencijos diskriminavimo atvejai gali pasikartoti ir netolimoje ateityje“, – rašo parlamento vadovė.

Seimo Pirmininkės I. Degutienės nuomone, šiame kontekste kyla klausimai, kokias galimybes, reguliuojant tokio pobūdžio konfliktus, gali suteikti ES instrumentai ir kokios yra galimybės stiprinti tiek Lietuvos, tiek ir ES turimas priemones prekybinių konfliktų reguliavimo ir jų prevencijos srityse.

Todėl I. Degutienė prašo V. Ušacko atsakyti: „Ar Lietuvos atstovai kelia šiuos probleminius klausimus tiek Rusijos integracijos į Pasaulio prekybos organizaciją, tiek ir derybų su ES dėl naujojo strateginio susitarimo formatuose? Kaip konkrečiai šios problemos yra keliamos šiuose formatuose ir kokie šių Lietuvos veiksmų rezultatai? Kokie veiksniai trukdo ir kas padėtų pasiekti Lietuvai norimų rezultatų šiuose formatuose?“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų