REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geros valios asmenis socialinei pagalbai Vilniaus arkivyskupijos teritorijoje telkianti organizacija „Caritas“ praneša, kad per šiuos metus vargstančiųjų ir pagalbos prašančių asmenų skaičius padvigubėjo, tačiau taip pat atkreipia dėmesį, kad daugėja savanorių bei paramą teikiančiųjų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Caritas“ skaičiuoja, kad per paskutinius metus norinčiųjų savanoriškai prisidėti prie organizacijos veiklos padidėjo maždaug 60 procentų.

REKLAMA

„Augantis skaičius vargstančiųjų, kuriems reikia padėti, nėra naujiena. Tačiau ypač džiugina faktas, kad vis daugiau į mus kreipiasi žmonių, kurie ne tik atneša daiktų ar drabužių, skiria finansinių lėšų, bet ir patys sutinka laisvalaikiu savanoriškai padirbėti“, – sakė Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ direktorius Linas Kukuraitis.

Pasak jo, šiuo metu geriausiai krizės mąstą patvirtina sparčiai didėjantis skaičius Europos Sąjungos intervencinių maisto produktų paketų, kurie dalijami vargstantiems. Kas 2 mėnesius tokią paramą vien tik Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ išdalija apie 50 tūkstančių asmenų – maždaug 2-2,5 karto daugiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vien tik Vilniaus arkivyskupijoje 24 „Caritas“ labdaros skyriai dalija paramą rūbais, maistu, daiktais 23 236 asmenims. Organizacijai priklausanti labdaros valgykla kasdien pavalgydina 500 alkstančiųjų, Nakvynės namai kasnakt priglaudžia 78 benamius. 8 vaikų dienos centrų veikloje dalyvauja 331 vaikas, apie 100 šeimų. „Caritas“ taip pat rūpinasi paaugliais, jaunuoliais, prievartą patyrusiomis moterimis, pabėgėliais.

„Sunkiausia, kai matai vargstantį ir negali jam padėti. Todėl savanoriai pas mus ypač laukiami. Didžiausią jų dalį sudaro moterys, ypač vyresnio amžiaus. Pastebėjome, kad tai joms – savotiška asmeninė kova su sunkmečiu. Tuo tarpu vyrai dažniau su krize linkę kovoti pavieniui, labiau užsisklęsdami savyje“, – pripažįsta L. Kukuraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ yra ir plačiausią pagalbininkų tinklą turinti nevyriausybinė organizacija Vilniaus regione – 40-yje padalinių ir programų dirba apie 100 specialistų, keturiskart didesnį būrį sudaro 368 savanoriai.

Lygiai prieš 20 metų, 1989-aisiais, atkūręs veiklą „Caritas“ yra vienas giliausių socialinės pagalbos tradicijas turinčių organizacijų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų