REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodama į šalyje neplanuotai padidėjusį poreikį antivirusinių vaistų, skirtų pacientams, užsikrėtusiems Žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV), gydyti, tarptautinė farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“ (GSK) pristatė trūkstamą kiekį šių vaistų. 40 pakuočių vaistų, gyvybiškai svarbių užsikrėtusiems ŽIV infekcija, GSK neatlygintinai perdavė Lietuvos gydymo įstaigoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsikrėtusiems ŽIV gydymas antivirusiniais vaistais yra gyvybiškai svarbus ir jo nutraukimas gali sukelti itin skaudžias, dažnai ir mirtinas, pasekmes. Esame socialiai atsakinga kampanija, todėl sužinoję apie tai, kad, baigiantis metams, susidarė šių vaistų trūkumas, skubos tvarka nusprendėme sudaryti galimybes nenutrūkstamam tokių ligonių gydymui“, – teigė farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Čereška.

REKLAMA

Kompanijos GSK vaistinis preparatas ŽIV infekcijai gydyti Lietuvoje realizuojamas jau keleri metai. Jis skiriamas pacientams ankstyvojoje ŽIV stadijoje ir šalies gydytojų yra laikomas vienu iš prioritetinių preparatų kovoti su šia infekcija. Pacientų gydymas tokiais preparatais turi būti nenutrūkstamas.

„GlaxoSmithKline“ yra viena pirmaujančių pasaulyje farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanijų, kuri siekia pagerinti žmonių gyvenimo kokybę ir dirba tam, kad žmonės jaustųsi geriau, gyventų ilgiau ir nuveiktų daugiau. Nuo 1993 m. Lietuvoje veikia „GlaxoSmithKline“ padalinys, kuris teikia informaciją apie GSK produktus, rūpinasi naujų produktų registravimu ir įdiegimu į medicinos praktiką šalyje. Daugiau informacijos rasite www.gsk.lt, www.gsk.com.

GSK info.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų