REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet Lietuvoje gali pirmą kartą apsilankyti tikruoju Rusijos vadovu laikomas premjeras Vladimiras Putinas. 2010 metų birželio 1 ir 2 dienomis Vilniuje vyks Baltijos jūros valstybių tarybos (BJVT) šalių vyriausybių vadovų susitikimas. Tuo metu taip pat vyks ir Baltijos vystymo fondo konferencija, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Užsienio reikalų ministerijos atstovo Rolando Kačinsko, visiems BJVT šalių vyriausybių vadovams išsiuntinėti kvietimai dalyvauti kitų metų renginiuose Vilniuje. Dabar laukiama jų atsakymo.

REKLAMA

Tarp kviečiamųjų yra ne tik V. Putinas, bet ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas, Danijos vyriausybės vadovas Larsas Rasmussenas, Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas, kitų BJVT šalių – Latvijos, Estijos, Norvegijos, Suomijos, Islandijos – premjerai.

Tačiau kol kas neaišku, ar į forumą atvyks svarbiausi svečiai – V. Putinas ir A. Merkel. „Tai derinama diplomatiniai kanalais“, – sakė R. Kačinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad kitų metų pavasarį turi galutinai paaiškėti, kas atstovaus Vokietijai ir Rusijai. Neretai būna, kad didžiosios valstybės BJVT forumuose atstovaujamos ne premjerų, bet jų pavaduotojų.

2000–2008 metais Rusijos prezidentu buvęs, dabar šios šalies premjeras V. Putinas dar niekuomet nesilankė Lietuvoje kaip oficialus pareigūnas.

1997 metų rugsėjį Lietuvoje lankėsi tuometinis Rusijos vyriausybės vadovas Viktoras Černomyrdinas, primena „Vilniaus diena“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų