REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį  šeštadienį Lietuvos Apeliaciniame teisme vyko jau devintą kartą organizuojamos Moksleivių teisinio švietimo programos („MTŠP 2009“) finalas, kuriame teisminį procesą inscenizavo geriausiai žinias programos metu įsisavinę moksleiviai, kuriuos vertino garbinga finalo teisėjų komisija: Vilniaus universiteto profesorius Egidijus Kūris, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanas Egidijus Jarašiūnas, Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo teisėjas Armanas Abramavičius ir komisijai pirmininkavęs Lietuvos Respublikos Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Ričardas Piličiauskas. Gabiausius teisei moksleivius taip pat atvyko pasveikinti ir programos globėjas, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

„MTŠP 2009“ finalo metu vyko teismo proceso inscenizacija, kurios metu moksleiviai įsijautė į advokatų vaidmenis. Dvylika finalininkų atliko ieškovų ir atsakovų vaidmenis ir visą rudenį vykusios programos dėka sėkmingai argumentavo savo poziciją bei demonstravo įgytas teisines žinias. Nugalėtojos – Ieva Matusevičiūtė ir Kristina Šmaižytė – stebino savo oratoriniais sugebėjimais, kurie merginoms padėjo atskleisti jau ne pirmus metus Moksleivių teisinio švietimo programoje tobulinamas teisines žinias – merginos 2008 metais finalo metu buvo iškovojusios antrąją vietą. Finalo metu laimėtojos buvo apdovanotos kelionių organizatoriaus „Bartika“ įsteigta kelione, kuria merginos planuoja džiaugtis po valstybinių egzaminų. Merginos teigė jau seniai svajojusios apie teisininko specialybę, o pergalė „MTŠP 2009“ padėjusi tvirtai apsispręsti dėl studijų krypties pasirinkimo.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius džiaugėsi, kad „MTŠP 2009“ dalyviai dar būdami mokyklos suole nusprendė išbandyti savo jėgas teisės srityje. Ministras pabrėžė, kad dalyvių gyvenime dažnai teks įrodinėti, argumentuoti savo poziciją, tad žinios, įgytos dalyvaujant „Moksleivių teisinio švietimo programoje“, tikrai pravers. Garbinga komisija, sudaryta iš žymiausių Lietuvos teisininkų, buvo nustebinta dalyvių pasiektu teisinių žinių lygiu bei sugebėjimu aiškiai ir sklandžiai dėstyti savo mintis, argumentuoti teiginius ir linkėjo jiems neapleisti teisės studijų ir siekti žinių šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

„MTŠP 2009“ vadovas Mantas Mališauskas džiaugėsi ir šiemet puikių rezultatų atnešusia programa bei sveikino moksleivius su puikiu pasirodymu. Jo nuomone, moksleivių pasiruošimas šiemet buvo itin aukšto lygio. Tą, anot programos vadovo, nulėmė įdomios bylų fabulos, moksleivių motyvacija bei gerai išdėstytos teisės paskaitos.

Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinė  grupė (ELSA Lietuva) kasmet kviečia vyresniųjų klasių moksleivius dalyvauti jau tradicija tapusioje Moksleivių teisinio švietimo programoje („MTŠP“), kurioje moksleiviams suteikiamos teisinės žinios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų