REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kiaulių gripą į pasaulį paleido žydai?

Sklinda gandas, esą kiaulių gripą sukūręs žydų milijardierių nusikalstamas kartelis, kad karams nevykstant išnaikintų dalį žmonijos... Patikrinusi „Akistata“ nustatė, kiek šiame gande esama ir tiesos, be to, tiksliau už farmacininkus suskaičiavo, kiek iš tikro kiaulių gripas pareikalaus aukų.

REKLAMA
REKLAMA



Tokiomis iliustracijomis L. Horovicas gąsdina patikliuosius. Po piešiniu rašoma, jog farmacininkai vakcinoms naudoja nuodus, gyvsidabrį, numirėlių audinius, beždžionių plaučių ir kepenų ląsteles, galvijų kraujo serumą (Archyvo nuotr.)

REKLAMA

Internete sklinda gandai

„O kodėl kiaulių gripu pirmieji Lietuvoje susirgo kariūnai – karo akademijos kursantai? – kol nežinodamas ką atsakyti šiurpščiojau nosimi, gatvėje sutikta sloguojanti pažįstama moteriškė pati padarė ir išvadą. – Nes tai ne šiaip gripas. Žmonės kalba, jog tai Amerikos kariškių sukurtas biologinis ginklas. Karai nevyksta, o žmonių priviso. Milijonai numirs, pamatysi!“

Lyg užtvirtindama išvadą pašnekovė garsiai nusičiaudėjo ir nuturseno į vaistinę. O aš tik nusijuokiau, nes taip ir likau nesupratęs, kodėl virusą sukūrę JAV kariškiai pirmiausia apkrėtė savo sąjungininkus – Lietuvos kariūnus, o ne, pavyzdžiui, Šiaurės Korėjos pasieniečius ar „Al Quaedos“ teroristus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau kitą dieną nebesijuokiau aptikęs, kad ta versija apie dirbtinai sukurtą kiaulių gripą – ne provincijos bobelių pasaka, o plačiai sklindanti istorija. Ir ja vis labiau tikima.

 „Žymus JAV medikas daktaras Leonardas Horovicas nustatė, kad JAV milijardierių farmacininkų kartelis sukūrė ir išplatino kiaulių gripo virusą A(H1N1), sukėlė pandemiją ir pelnosi platindamas savo vakciną“, – tokia informacija skelbiama dešimtyje interneto tinklalapių, dienoraščių, komentarų. Vieną jų pasirašo netgi Nepriklausomybės akto signataras matematikas Kęstutis Grinius, prieš krizę išgarsėjęs toliaregiškomis ekonominėmis prognozėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Demaskuotojas kreipėsi į vyriausybę

Aha, susidomėjote? Skaitykime, ką žmonės skelbia, toliau:

„L. Horovicas įrodė, kad kiaulių gripas – tai baisus virusas mutantas, gimęs sukryžminus gripo virusus iš trijų kontinentų: sezoninio, paukščių gripo bei garsiojo “ispaniško“ gripo viruso (pastarasis gripo štamas 1918 metais pražudė daugiau žmonių nei tuo metu vykęs Pirmasis pasaulinis karas).“

„Daktaras Leonardas taip pat pastebėjo, jog pirmieji naujuoju kiaulių gripu susirgo vaikai, gyvenantys toli vieni nuo kitų JAV bei Meksikoje ir nebendravę tarpusavyje. L. Horovicas netylėjo – mėnesį prieš pandemiją apie nusikalstamą sąmokslą kaip apie didžiausią žmonijos istorijoje genocidą jis informavo Teisingumo ministeriją, dokumentus perdavė ir FTB.“

REKLAMA

Dantistui nereikia mikroskopo

Tokia L. Horovico informacija internete pasklido greičiau nei pats virusas. Šios publikacijos autorius ją jau matė Rusijos, Ukrainos, Čekijos, JAV bei daugybės kitų šalių žmonių tinklalapiuose.

Lietuvos skaitytojai pastebėjo, jog beveik visi L. Horovico „demaskuoti sąmokslininkai“ – žydiškomis pavardėmis. Todėl pasipylė daug piktų atsiliepimų, kuriuos trumpai būtų galima apibendrinti šiuo sakiniu: „Negana to, jog prakeikti žydai sukėlė pasaulinę krizę, dabar jie mėgina išnaikinti dalį žmonijos, o likusius nuskurdinti, pasipelnyti jų sąskaita.“

REKLAMA

„Akistata“ surado, jog JAV iš tikro gyvena toks gydytojas Leonardas Horovicas. Visa tai, ką čia perskaitėte, jis iš tikro yra paskelbęs. Ir tai tik mažoji dalis šio medicinos daktaro padarytų „demaskavimų“.  

Pavyzdžiui, L. Horovicas įtikino JAV negrų musulmonų sektą, pasivadinusią „Islamo tauta“, kad esą nusikaltėlių laboratorijose sukurtoje vakcinoje tyčia įdėta chemikalų, sukeliančių nevaisingumą, siekiant išnaikinti spalvotuosius. Tai išgirdę tūkstančiai JAV juodaodžių neleido nuo kiaulių gripo skiepyti savo vaikų. Beje, ką tik Lietuvos žiniasklaida išdavė paslaptį, jog daugelis Lietuvos medikų irgi atsisakę skiepytis nuo kiaulių gripo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, kyla klausimas – iš kur gydytojas gavo tokių kraupių žinių? Tikriausiai jis yra mikrobiologas ir pats tuos virusus apžiūrinėja per elektroninį mikroskopą? Nė velnio – „klastingųjų žydų sąmokslą“ atskleidęs ponas L. Horovicas yra... dantistas. Ir visus savo „tyrimus“ jis atliko be jokių tyrimų, o prie rašomojo stalo, remdamasis spauda ir savo paties išvedžiojimais.

Toliau domintis aiškėja, jog L. Horovicas – žmogus, turintis psichologinių problemų. Jam visur vaidenasi sąmokslai. Pastaruoju metu jis nieko kita ir neveikia, tik juos „demaskuoja“.

REKLAMA

L. Horovicas – ne vienintelis, tikintis sąmokslų teorijomis. JAV „sąmokslų demaskuotojų“ tiek daug, kad jie renkasi į kasmetines konferencijas. Jose L. Horovicas, žinoma, nepaprastai populiarus, yra ne kartą iš tribūnos rėžęs ugningus „demaskuojančius pranešimus“.

Nors „demaskuotojai“ leidžia knygas, kompaktines plokšteles, suka dokumentinius filmus, labiausiai L. Horovicu ir kitais panašiais „tyrinėtojais“ tiki jų pačių klanas.



Mąstantys žmonės netiki

„Žydų kartelio sąmokslą prieš žmoniją“ kliedesiu vadina ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius: „Primityvioms asmenybėms visada reikia kaltininko, atpirkimo ožio. Tokiems dėl visko kalti žydai. Jiems žydai ir pasaulinę krizę sukėlę, ir gripo pandemiją paleidę. Jų neįtikinsi, kad daug žydų dėl krizės neteko turto, o kiaulių gripu serga ir miršta lygiai taip pat, kaip visi žmonės.“

REKLAMA

Sąmokslu netiki ir Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorius Vytautas Bakasėnas.

„Nors užmuškit, netikiu, kad kiaulių gripo virusą kažkas galėjo kurti. Kokia prasmė tai daryti, kai tas virusas ir pats labai greitai mutuoja, pakinta, – „Akistatai“ kalbėjo V. Bakasėnas. – Pandemija išplito anksčiau nei žmonija spėjo jai pasiruošti, štai ir visa problema.“

Na o kuo paaiškinti gana masišką Lietuvos ir kitų šalių medikų skeptišką požiūrį į skiepus?



Valdžia tik didina mokesčius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Bakasėnas skiepus pripažįsta ir vadina vienu didžiausių medicinos išradimų: „Aš pats kasmet skiepijuosi ir gripu nesergu. Tik skiepų dėka mes užmiršome, jog yra tokios baisios ligos kaip raupai, poliomielitas“.

„Dar galima suprasti, kad skiepų bijo prietaringi tamsuoliai. Tačiau medikams toks požiūris rodo netoleruotinai žemą jų profesinį lygį, net atsakomybės stoką. Dėl gripo vakcinos yra viena problema, – sako V. Bauksėnas. – Tačiau tai ne tas nedidelis šalutinis skiepo poveikis, kuris pasireiškia vos vienam kitam iš šimtų tūkstančių paskiepytųjų. Bėda ta, jog nespėjus vakcinos prigaminti, virusas, žiūrėk, ir vėl pakinta. Farmacininkai šiemet ruošėsi paukščių gripo pandemijai, o netikėtai atslinko kiaulių. O juk skiepų milijonams per dieną nepagaminsi.“

REKLAMA

Lyg ir įtikino, kad „žydų sąmokslo“ praretinti žmoniją tikriausiai nėra, niekas viruso tyčia nepaleido ir nuodingų skiepų nekuria.

Tačiau kas iš to. Prieš gerą savaitę Briuselis paskelbė, jog medicina Lietuvoje – viena prasčiausių Europos Sąjungoje. Socialinei apsaugai bei medicinai Lietuvoje skiriama surenkamo biudžeto dalis yra mažesnė nei kitose ES šalyse. Užtai mokesčiai – vieni didžiausių.

Virusas dar nesitraukia

Epidemijos pradžioje, kol kiaulių gripu sirgo vos keli žmonės, kilo panika. Kaip nekils, kai farmacininkai (o kas daugiau?) šį rudenį paleido gandus, esą šiemet nuo gripo pandemijos Lietuvoje gali mirti iki 20 000 susirgusiųjų. Supanikavę dar sveiki tautiečiai vaistinėse iššlavė visus kelis tūkstančius antivirusinių pakuočių, už kurias farmacininkai ir Vyriausybė (padidinusi PVM) nepraleido progos nulupti po 120 ir daugiau litų.

REKLAMA

Pagal Ukrainos, kur gripas praūžė anksčiau, aukų skaičių, išvedus proporcijas, galima spėti, kad Lietuvoje ši „kiauliška“ gripo atmaina į kapus turėtų nuvaryti ne tūkstančius ir net ne šimtus, o tik apie 80 žmonių. Tai mažiau nei kasmet numarina sezoninis gripas, dėl kurio iki šiol nebūdavo keliama panika.

Tačiau po 1–2 mėnesių gripo virusas mėgsta vėl sugrįžti ir pašienauti aukų. Antrąją gripo bangą paprastai sukelia jau pakitęs virusas. Su kuo tas nelabasis vėl susikryžmins, kas laukia Lietuvos, kurioje valdžia mediciną palikusi nemylimos podukros vietoje, nežino niekas.

Sigitas Stasaitis


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų