REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Danijos valdžios institucijos bendrovei „Nord Stream“ suteikė leidimą tiesti gamtinių dujų vamzdyną Danijai priklausančioje Baltijos jūros dalyje. 87,7 km vamzdyno bus nutiesta per šalies teritorinius vandenis ir 49,9 km – Išskirtinėje ekonominėje zonoje.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos jūros dugnu planuojamas tiesti 1220 km ilgio „Nord Stream“ dujotiekis bus skirtas gamtinių dujų iš Rusijos į Vokietiją transportavimui ir bus prijungtas prie Europos dujotiekių tinklo.

REKLAMA

„Nord Stream“ jau pažengė ir tariantis su valdžios institucijomis kitose keturiose valstybėse – Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Vokietijoje, per kurių teritorinius vandenis planuojama tiesti dujotiekį.

„Danijos leidimas yra labai svarbus žingsnis „Nord Stream“ projekte. Tai kelerių metų darbo rezultatas – per šį laiką „Nord Stream“ atliko išsamius aplinkosaugos tyrimus, parinko tinkamiausią maršrutą, glaudžiai bendradarbiavo su valdžios institucijomis ir konsultavosi su atitinkamų sričių ekspertais“, – pranešime spaudai cituojamas „Nord Stream AG“ vykdantysis direktorius Matthias Warnigas.

REKLAMA
REKLAMA

„Projektas vyksta tiksliai pagal numatytą grafiką. Įgyvendinome valstybių siūlytus pakeitimus ir toliau keičiamės informacija su atitinkamomis institucijomis, o tai suteikia tvirtą pagrindą tolimesnėms projekto procedūroms“, – pridūrė M. Warningas. 

Tuo tarpu Lietuva mano, kad „Nord Stream“ gali kenkti aplinkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų