REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 13 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kancleris Valdas Rupšys, susitikęs su Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų forumo atstovais, sutarė, kad ministerija padės jiems suorganizuoti susitikimą su kitomis valstybės institucijomis – Susisiekimo ir Finansų ministerijomis, savivaldos institucijomis bei asociacijos „Linava“ atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Vežėjų profesinių sąjungų atstovai siekia su darbdaviais pasirašyti nacionalinę kolektyvinę sutartį transporto srityje. Joje būtų aiškiai nubrėžtos veiklos gairės, reglamentuoti dvišaliai santykiai.

REKLAMA

Lietingą popietę prie ministerijos piketuoti susirinkę vežėjų profesinių sąjungų atstovai buvo pakviesti į ministeriją aptarti jiems rūpimus opiausius klausimus.

Susitikime kalbėta apie problemas, kylančias tarp darbdavių ir vežėjų dėl neaiškiai reglamentuotų darbo santykių. Aptarti piktnaudžiavimo atvejai, kuomet darbdaviai krovininių transporto priemonių vairuotojams priedą prie atlyginimo moka suskaičiavę ne darbo valandas, o nuvažiuotus kilometrus, nors tai daryti draudžia šalies įstatymai.

Taip pat sutarta, kad socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas su Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų forumo atstovais susitiks jau šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų