REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ šiemet yra pasiryžęs susigrąžinti visus praėjusį sezoną prarastus titulus. Taip tvirtina ekipos vyr. treneris Gintaras Krapikas, kuris džiaugiasi savo surinkta komanda ir dabartine finansine jos padėtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną ant bankroto slenksčio atsidūręs ir svarbiausias kovas Vilniaus „Lietuvos rytui“ pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ šį šeštadienį susigrąžino pirmąjį trofėjų – Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurę.

REKLAMA

Verslininko Vladimiro Romanovo vadovaujamos Ūkio banko investicinės grupės remiamas krepšinio klubas šį sezoną subūrė itin pajėgią krepšininkų komandą, nusiteikusią rimtai susikauti su savo amžinais varžovais, pernai iš kauniečių paveržusiais visus turėtus titulus.

– Ką komandai reiškia pirmoji svarbi sezono pergalė po itin nesėkmingo praėjusio sezono? – paklausėme Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko.

REKLAMA
REKLAMA

– Prie klubo vairo šiemet stojo naujas savininkas – Ūkio banko investicinė grupė. Smagu pergale pradėti sezoną ir parodyti, kad komandoje tikrai vyrauja darbo aplinka, kad dabar užsiimame tiesioginiu savo darbu, nesukdami galvos apie pašalinius veiksnius, kurie pernai tikrai trukdė. Manau, kad visa tai pradeda duoti vaisių.

– Ar esate patenkintas naujais klubo pirkiniais – amerikiečiais Marcusu Brownu ir Travisu Watsonu?

Tiek Watsonas, tiek Brownas jau dabar savo žaidimu patvirtina reputaciją ir tas prognozes, kuriomis remdamiesi juos pakvietėme į komandą. Vis dėlto Brownas – rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas, tikrai nepraradęs rankos taiklumo, nepaisant to, kad jis kaip krepšininkas jau yra tikrai garbaus amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Watsonas yra puikus kovotojas po krepšiais – ne tik kovodamas dėl atšokusių kamuolių, bet ir žaisdamas baudos aikštelėje yra labai galingas.

O dėl vidurio puolėjo Mirzos Begičiaus, manau, dar reikia truputį palaukti – jis dar iki galo neatsiskleidė. Vis dėlto žmogus yra kitokio sudėjimo – 2 metrų 2 cm – jį truputį kitaip veikia visos treniruotės. Bet galvoju, kad pagal savo žaidimą prasidedant Eurolygos sezonui jis pasieks reikiamą formą, kuri mus tenkins.



– Labai nudžiugino netikėtai geras iš JAV atvykusio jaunojo Martyno Pociaus žaidimas. Ar to iš jo ir laukėte?

REKLAMA

– Nesakyčiau, kad M. Pociaus žaidimas netikėtas. Aš jį ir kviečiau į komandą, žinodamas jo potencialą ir galimybes. Kad jis pelnys naudingiausio BBL taurės turnyro prizą, galbūt ir nesitikėjau. Bet jis tikrai šauniai sužaidė abejas rungtynes. Smagu, kad jo sunkus darbas rengiantis sezonui jau pradeda duoti vaisių.



– M. Pociaus prasiveržimai pro kietą varžovų gynybą džiugina ir teikia daug vilčių, tačiau nerimą kelia dažni kritimai ant parketo. Ar nebijote, kad jis gali gauti traumą taip beatodairiškai žaisdamas?


– Toks yra jo žaidimo stilius: labai aštrus. Jis prasiveržia, nebijo kontakto su varžovu. Be abejo, jo žaidimo stilius yra rizikingas. Ir, kiekvieną kartą nukritus, tam tikras neramumas kyla. Bet jis taip žaidžia ir aš jo stabdyti nenoriu, nes, jeigu jis pradėtų galvoti apie pasekmes, jo žaidimas nebūtų toks efektyvus, būtų lėtesnis – ne toks aštrus kaip dabar.

REKLAMA

– „Žalgirio“ pagrindinis varžovas „Lietuvos rytas“ šiemet yra nukraujavęs: neteko svarbiausių praėjusio sezono pergalių kalvių Chucko Eidsono, Marijono Petravičiaus, Mindaugo Lukauskio. Galbūt šiemet „Žalgiriui“ bus kiek lengviau?

– Mes irgi netekome dviejų Eurolygoje puikiai žaidusių Pauliaus Jankūno ir Jono Mačiulio. Abiem komandoms reikia tas netektis kompensuoti. Dėl praėjusių laikų verkti nėra kada, reikia žiūrėti, kaip išėjusius pakeisti, kad kuo greičiau nauji žaidėjai įsilietų į klubą ir kaip komanda demonstruotų pergalingą krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Praėjusį sezoną „Žalgiris“ prarado visus turėtus titulus: pralaimėjo „Lietuvos rytui“ BBL taurę ir čempionato finalo ketverto turnyrą, Lietuvos krepšinio federacijos taurę ir LKL finalą. Pirmąjį titulą susigrąžinote. Kokie kiti šio sezono planai?

– Ambicijos yra didelės. Norisi susigrąžinti praėjusiais metais prarastas pozicijas. Toks mūsų sezono tikslas ir bandysime jį įgyvendinti.

Arvydas Jockus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų