REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą šalyje organizuotos iniciatyvos „Šeimos popietė darbe“ metu 44 šalies įmonės bei viešosios įstaigos atvėrė duris darbuotojų šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA

Visą rugsėjo mėnesį įmonės ir organizacijos penktadieniais rengė darbuotojų šeimoms skirtas popietes, kurių metu mažieji turėjo galimybę pajausti, kokioje aplinkoje darbuojasi tėvai, bei smagiai praleisti laiką.

REKLAMA

„Šeimos popietę darbe“ surengusi tarptautinė audito ir verslo konsultacijų kompanija „PricewaterhouseCoopers“ mažuosius nudžiugino neįprasta ekskursija po serverinę, į kurią neįleidžiami net darbuotojai, mokė žaisti golfą ir tinkamai naudotis biuro reikmenimis bei įranga.

„Darbuotojai – didžiausias mūsų bendrovės turtas, todėl mes nuolat siekiame darbuotojų ir darbdavių dialogo, palankių sąlygų darbe kūrimo. Taigi ši iniciatyva buvo natūrali mūsų vykdomos politikos tąsa“, – sako „Metų darbovietė 2007“ apdovanojimą pelniusios kompanijos „PricewaterhouseCoopers“ vyriausiasis partneris Cristopheris C. Butleris.

REKLAMA
REKLAMA

Prie iniciatyvos prisijungęs vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ savo mažiesiems svečiams surengė edukacinį „Jauniausiojo Eurovaistininko“ konkursą, kurio metu buvo tikrinamos vaikų pirmosios pagalbos, praktinės ir teorinės sveikos gyvensenos žinios bei tikrinama, kaip jie geba nustatyti įvairių ligų simptomus. Su mažaisiais konkuravo Marsietis, vėliau padėjęs jiems kurti geros nuotaikos receptus.

„Manau, jog kiekvienas, turintis šeimą, siekia jai skirti kuo daugiau dėmesio, tačiau darbas šiuos lūkesčius koreguoja. Tokios iniciatyvos, suartinančios šeimą ir darbą, ne tik kuria smagesnę atmosferą kolektyve, bet ir suteikia galimybių pabendrauti neformalioje aplinkoje. Manau, tokių iniciatyvų reikėtų daugiau ”, – sakė „Eurovaistinė” atstovė Laura Kalvelytė-Murinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvą globojančios LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ministras Donatas Jankauskas tikisi, kad ši iš Vakarų atkeliavusi tradicija prigis ir mūsų šalyje. „Išties būtų prasminga, jei kasmet rugsėjo mėnesį darbdaviai organizuotų bent trumpas popietes darbe savo darbuotojų šeimoms“, – sakė ministras D. Jankauskas.

Prie „Šeimos popietės darbe“ prisijungusios įmonės gavo specialius sertifikatus ir lipdukus, žyminčius, kad ši darbovietė pasisako rūpinasi šeima. Darbuotojų šeimoms mielai duris atvėrė telekomunikacijų, gėrimų, pieno gaminių, audito, turizmo, informacinių technologijų, kitos verslo įmonės, bei kai kurių savivaldybių, kitos viešojo sektoriaus įstaigos.

Prie iniciatyvos prisidėjusioms įmonėms, konfederacijoms, profsąjungoms išsiųsti lankstinukai apie darbo ir šeimos įsipareigojimų derinimą reglamentuojančius teisės aktus, o norinčiosioms rengti seminarai. Jų metu kalbėta, kokie sprendimai leistų kurti draugišką šeimai aplinką darbe.

Šeimos popietės darbe tikslas – atkreipti darbdavių ir visuomenės dėmesį į šeimos ir darbo santykius bei iš jų kylančias problemas, inicijuoti diskusijas, kurių metu būtų ieškoma šeimai palankių sprendimų darbe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų