REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pixar“ animatoriai Venecijoje gavo specialią premiją

Pirmą sykį Venecijos kino festivalio istorijoje, premiją už indėlį į kinematografiją gavo ne vienas žmogus, o visa animacinių filmų kūrėjų grupė iš kino studijos „Pixar“. Ši nuolat idėjų pilna studija apdovanota už pažangą animacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš porą savaičių už neįkainojamą indėlį į kinematografijos vystymąsi Venecijos kino festivalio žiuri paskyrė specialiąją premiją kino studijai „Pixar“. Premiją atsiėmė kino studijos direktorius, vykdantysis prodiuseris ir režisierius Johnas Lasseteris. Tokiu būdu komisija įvertino studijos darbą kuriant naują animacinių filmų kartą. Premiją Lasseteriui įteikė pats „Žvaigždžių karų“ sagos kūrėjas Georgas Lucas, kadaise dalyvavęs „Pixar“ studijos įkūrime.

REKLAMA

„Mes užsibrėžėme sau aiškų tikslą įtikti auditorijai – ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“ – kalbėjo Lasseteris.

Premijai pristatyti Johnas Lasseteris („Žaislų istorija“, „Ratai“), Bradas Birdas („La Troškinys“, „Nerealieji“), Andrew Stantonas („Žuviukas Nemo“), Lee Unkrichas („Žaislų istorija 3“) ir Pete Docteris („Aukštyn“, „Monstrų biuras“).

„Pixar“ atsiradimo istorija prasidėjo 1979 metais, kaip kino kompanijos „Lucasfilm“ animacijos skyrius. Dabartinę savo paskirtį ji įgavo 1986 metais, kai studiją nusipirko vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve‘as Jobsas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad visi, kurie parduoda kažkokią kompaniją, o ta kompanija vėliau tampa labai sėkminga, jaučia, kad kažką pražiopsojo. Georgas Lucas mumis labai didžiuojasi ir mes jam esame labai dėkingi. Jis tikras pranašas,“ - pažymėjo Lasseteris.

Savo pirmą animacinį filmą „Žaislų istorija“ – „Pixar“ išleido 1995 metais, tai buvo pirmasis pilnametražis kompiuteriu sukurtas animacinis filmas. Prieš tris metus studiją įsigijo kino gigantas „Walt Disney Pictures“, o Johnas Lasseteris tapo suvienytų studijų kūrybos direktoriumi. Susijungimas su „Walt Disney Pictures“ leido „Pixar“ kino studijai pirmą sykį išleisti animacinį filmą trimatėje erdvėje (3D) („Aukštyn“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1995 metų kompanija išleido dešimt animacinių filmų, sėkmingiausias kurių buvo „Žuviukas Nemo“, visame pasaulyje uždirbęs virš 800 milijonų JAV dolerių.

Nuo 2001 metų, kada Oskarų teikimo ceremonijoje atsirado premija už animaciją, „Pixar“ kino studija jai buvo nominuojama kasmet. Oskarų premijos laureatais tapo keturi studijos filmai: „Žuviukas Nemo“, „Nerealieji“, „La troškinys“ ir „WALL-E: šiukšlių princo istorija“. Iš viso studija „Pixar“ yra gavusi 22 Oskaro statulėles skirtingose nominacijose, 4 Auksinius gaublius ir 3 Grammy apdovanojimus.

Lietuviškai dubliuotas 3D animacinis filmas „Aukštyn“ rodomas „Forum Cinemas“ kino teatruose iki spalio pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų