REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Vilnių susirinkę žinomi Kremliaus propagandos meistrai bei kairiųjų pažiūrų užsienio istorikai tvirtino, kad po Molotovo-Ribbentropo pakto sovietų okupacijos nebuvo, praneša LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno iš konferencijos dalyvių nuomone, kalbėti, kad tuo metu sovietų kariuomenė okupavo Lietuvą nėra prasmės, nes toje situacijoje Stalinas neturėjo kitos išeities - jam reikėjo sukurti placdarmą savo valstybei apsaugoti.

REKLAMA

Kremliaus propagandistai neigia ir genocidą, esą po karo Baltijos šalyse, o ypač Lietuvoje, vyko tikras pilietinis karas, kai patys Lietuviai naikino savus. Esą nuo 1944 iki 1956 metų miško broliai nužudė apie 25 tūkstančius žmonių, o 85 procentai aukų buvo lietuviai - paprasti ir taikūs gyventojai, ne kariai ir ne valdžios atstovai.

Du Lietuvos istorikai konferencijoje dalyvauti atsisakė, nes, pasak jų, istorinė tiesa susirinkusiems neįdomi. Renginio iniciatorius partijos "Frontas" lyderis Algirdas Paleckis tai vadina apgailėtinu poelgiu ir tikina norintis atstatyti istorinį balansą. A. Paleckio senelis buvo sovietinio okupacinio režimo kolaborantas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Paleckio, karo eiga ir pokaris interpretuojami labai vienpusiškai, o Lietuvoje - pagal „landsbergizmo doktriną“. Marginalo teigimu, istoriją reikia dėstyti labiau subalansuotai ir kartu pateikti kitą požiūrį.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas teigia, kad okupacijos neigimas yra šmeižtas, todėl prokurorai gindami viešąjį interesą galėtų pradėti tyrimą.

Arvydas Anušauskas mano, kad Rusija savo ideologines klišes ir jų propagavimą bando perkelti į svetimas teritorijas, o šios idėjos kertasi su Lietuvos įstatymais.

Konferenciją, kurioje propaguotos antivalstybinės idėjos, parėmė Rusijos ambasada, todėl A. Anušauskas teigia, kad tai kenkia dvišaliams santykiams ir tuo turėtų susidomėti Užsienio reikalų ministerija.

Plačiau - LNK „Žinių“ reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų