REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas tvirtina vykti į Lietuvą apsisprendęs tik tuomet, kai gavo patikinimą, jog šalies vadovų yra laukiamas ir jokių nepatogumų nepridarys.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žurnalistų paklaustas, kodėl pavasarį kviestas į Prahoje rengtą Europos Sąjungos susitikimą su posovietinių šalių vadovais, kur siūlyta partnerystė, nevyko, o dabar nusprendė atvykti į Lietuvą, Aleksandras Lukašenka sako, jog tai esą nelygintini dalykai, praneša lrt.lt.

REKLAMA

"Jei kalbėtume apie Prahą, ten buvo svarstomi visai kiti klausimai. Tai Vyriausybės lygio klausimai. Ten važiavo aukštas pareigūnas, kuris tinkamai atstovavo mūsų šalai. Tai buvo suderinta diplomatiniais kanalais, ir manau, kad to neverta gretinti", - interviu LTV laidai "Teisė žinoti" kalbėjo Baltarusijos vadovas.

Jis sako į Lietuvą atvykti nusprendęs tik gavęs patikinimą, jog yra laukiamas.

"Atvirai pasakysiu, kai man pranešė, jog yra pakvietimas važiuoti į Lietuvą, aš paprašiau Prezidento administracijos, kad jie atvirai paklaustų Lietuvos vadovų. Jei jiems nepatogu, kad atvažiuotų Lukašenka, diktatorius, jūs pasakykite, ir aš nevyksiu. Manęs nekankina kokie nors kompleksai. Ne, sako, jokių problemų. Mes - kaimynai, reikia kalbėtis. Turime ekonominių klausimų, labai svarbus forumas ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA

Juk galėtume apsiriboti premjero nuvykimu, jis buvo ten jau ne kartą.

Ne, mes jus kviečiame, norėtume pakalbėti ir taip toliau. Manau, kad tai garbinga Lietuvos Prezidentės pozicija. Aš už tai dėkingas ir Prezidentei, ir kitiems Lietuvos vadovams. Kai kam nesinori, kad aš atvykčiau. Bet aš turiu Lietuvos Prezidentės pakvietimą ir atvyksiu. O jei aš būčiau įsitikinęs, kad ten dauguma gyventojų nenori manęs matyti, tikrai nevažiuočiau. Žinau, kad aš Lietuvos tautai jokios žalos nepadarysiu", - teigė A. Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų