REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija pasirengusi megzti dialogą su Lietuva visais klausimais, pirmadienį duodamas interviu Lietuvos žiniasklaidai pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, informuoja Baltarusijos naujienų agentūra BELTA.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes atviri bendradarbiavimui ir esame pasirengę su Lietuva plėtoti abipuse pagarba paremtą dialogą visais klausimais", - patikino Baltarusijos vadovas.

REKLAMA

A. Lukašenka teigia, kad "visai nesijaudina dėl santykių su Lietuva, kuri yra artima Baltarusijos kaimynė".

"Lietuva ir Baltarusija turi bendradarbiauti ir bendradarbiaus. Tuo net neabejoju. Iš to bus naudos tiek Lietuvai, tiek Baltarusijai", - įsitikinęs Baltarusijos prezidentas.

Paklaustas apie planuojamą vizitą Vilniuje, A. Lukašenka pareiškė, kad tikisi "geranoriško ir šilto susitikimo su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite".

REKLAMA
REKLAMA

"Mums tikrai yra apie ką pasikalbėti. Labai svarbu aptarti dvišalius santykius ir nubrėžti bendradarbiavimo gaires", - kalbėjo A. Lukašenka.

Kalbėdamas apie Baltarusijos santykius su Europos Sąjunga Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad jiems neturėtų būti kuriami jokie barjerai.

"Turime vieni kitiems žvelgti tiesiai į akis, o ne per kažkokią "Berlyno sieną". Kodėl Lietuvos ir Baltarusijos gyventojams reikia vieniems į kitus žvelgti būtent per ją? Situacija pasikeis, esu tuo tikras", - sakė Baltarusijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų