REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolininkai išvykoje sensacingai 1:2 (1:2) pralaimėjo Farerų salų rinktinei, kuriai tai buvo pirma pergalė oficialiose rungtynėse nuo pat 2001 metų.

Lietuvos futbolininkai išvykoje sensacingai 1:2 (1:2) pralaimėjo Farerų salų rinktinei, kuriai tai buvo pirma pergalė oficialiose rungtynėse nuo pat 2001 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu Danijai priklausančiose Farerų salose galutinai subliuško lietuvių svajonė prasibrauti į  2010 metų pasaulio čempionatą, kuris vyks Pietų Afrikos Respublikoje.

REKLAMA

Farerai pasiuntė lietuvius į nokdauną

Susitikimas prasidėjo atsargiai. Farerų salų futbolininkai iš karto atsitraukė į gynybą, o lietuviai ėmė ieškoti kelių varžovų vartų link. 5 min. mūsiškiai gavo progą atlikti baudos smūgį, tačiau Mariaus Stankevičiaus bandymą iš maždaug 25 metrų patikimai atrėmė šeimininkų vartininkas.

Nors žaidimas ir toliau vyko beveik į vieną pusę, 13 min. Farerų salų žaidėjai surengė pavojingą išpuolį ir uždirbo baudinį visiškai šalia mūsiškių baudos aikštelės. Maža to, fareriečio Sunio Olseno smūgio Žydrūnas Karčemarskas neatrėmė ir šeimininkai sensacingai išsiveržė į priekį – 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsiškiai atsigavo, bet vėl suklydo

Fareriečiai priekyje pabuvo vos kelias minutes. 21 min. baudos aikštelėje buvo neleistinai pargriautas Tomas Danilevičius ir teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jo realizuoti stojo pats nukentėjusysis ir jo koja nesudrebėjo – suklaidinęs varžovų vartininką ir kamuolį pasiuntęs į patį vartų vidurį T. Danilevičius išlygino rezultatą – 1:1.

Vis dėlto kaip niekada kovingai žaidę Farerų salų futbolininkai ir toliau kartais užsukdavo į mūsų aikštės pusę ir pabandydavo savo laimę smūgiais iš toliais. Po vienos tokios atakos šeimininkai uždirbo kampinį, paskui ir antrą. Lietuvių gynėjai atrodė neužtikrintai ir varžovai tuo pasinaudojo bei pelnė antrąjį įvartį – 2:1. 34 min. pasižymėjo Arnbjornas Hansenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsigelbėti nepavyko

Antrąjį  kėlinį mūsiškiai pradėjo kur kas ryžtingiau. Iš pradžių kėlė porą kampinių, o paskui tiesiog prispaudė priešininkus prie jų vartų. Vis dėlto fareriečiai nepasimetė ir didvyriškai gynėsi. Lietuviams iki rezultatyvios atakų pabaigos pritrūkdavo greičio, tikslumo ir netradicinių sprendimų.

Mačui artėjant į pabaigą lietuviai puolė dar labiau tiesmukai ir šeimininkai be didesnio vargo atmušinėjo mūsiškių išpuolius. Per 4-ias teisėjo pridėtas minutes taip pat nieko nepavyko išpešti, tad finalinis švilpukas paskelbė tikrą lietuvių fiasko – pirmąją nesėkmę per visą savo istoriją akistatose su Farerais.

REKLAMA

Rungtynių statistika:

Farerų salos – Lietuva  2:1 (2:1).

Įvarčiai: 13 min. Sunis Olsenas 1:0, 21 min. Tomas Danilevičius (iš 11 m. baudinio) 1:1, 34 min. Arnbjornas Hansenas 2:1.

Priminsime, kad pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune lietuviai prieš Farerų salų futbolininkus laimėjo tik po atkaklios kovos – 1:0. Tada vienintelį įvartį 20 min. įmušė puolėjas Tomas Danilevičius.

Lietuvos rinktinė FIFA pasaulio reitinge užima 62-ąją vietą, o Farerų salos – yra vos 163-ios.

Kitas pasaulio čempionato atrankos rungtynes lietuviai žais spalio 10 dieną svečiuose su Austrijos komanda.

Šiandien mūsų grupėje dar žaidė: Rumunija–Austrija 1:1 (0:0) ir Serbija–Prancūzija 1:1 (1:1).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų